ORDRE ARP/163/2020, de 23 de setembre, per la qual es modifica l'Ordre ARP/108/2020, de 2 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a productors agraris per compensar la pèrdua d'ingressos derivada de la manca de funcionament de determinats canals de comercialització com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l'Ordre ARP/108/2020, de 2 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a productors agraris per compensar la pèrdua d'ingressos derivada de la manca de funcionament de determinats canals de comercialització com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19.

Aquestes bases estableixen els ajuts destinats a compensar les pèrdues econòmiques dels productors agraris i preservar la continuïtat de l'activitat econòmica dels productors de productes frescos afectats per la COVID-19, fent un ús solidari dels excedents que no poden comercialitzar-se en els canals de distribució habituals i es regulen d'acord amb la Comunicació de la Comissió Europea - Marc Temporal relatiu a les mesures d'ajut estatal destinades a donar suport a l'economia en el context de l'actual brot de la COVID-19, adoptada el 19 de març de 2020 i modificada el 3 d'abril de 2020, i d'acord amb les Decisions de la Comissió Europea SA. 56851 (2020/N), de 2 de abril de 2020, ampliada per la Decisió SA. 57019, (2020/N) de 24 d'abril de 2020, que aproven el Marc Temporal Nacional I i II.

La situació de pèrdua dels canals de comercialització relacionats amb el turisme i l'hostaleria segueixen afectant greument el sector agrari, i al mateix temps, la crisi econòmica segueix afectant les persones amb menys recursos que depenen de l'ajuda del Banc dels Aliments per cobrir les seves necessitats d'aliments. En conseqüència, els productors agraris encara no poden abastir els seus clients habituals i els col·lectius amb menys recursos depenen encara més d'entitats del tercer sector de les quals la Fundació del Banc dels Aliments està rebent cada cop més peticions d'aliments. Per aquest motiu, s'ha decidit ampliar els límits econòmics de l'ajut dins els límits establerts en el Marc Temporal esmentat, els terminis per a fer les donacions i ampliar el ventall de productes que poden ser objecte de donació amb la carn de porc ibèric.

Així mateix, s'han introduït modificacions en els següents apartats de les bases reguladores per incloure un nou producte subvencionable: apartat 2.1.b), per a incloure la carn de porc ibèric, com a producte subvencionable; s'ha modificat l'apartat 2.1.f) per ampliar el termini per a poder fer les donacions al Banc d'Aliments fins al 20 d'octubre de 2020; i s'han modificat els apartats 4.4, 4.5 i 6.1, per a incloure les condicions que afecten la incorporació d'aquest producte.

D'altra banda, s'ha...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR