ORDRE ARP/203/2017, de 29 d'agost, per la qual es modifica l'Ordre ARP/302/2016, de 8 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a l'aplicació del desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (operació 19.02.01).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l'Ordre ARP/302/2016, de 8 de novembre, es van aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a l'aplicació del desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (operació 19.02.01). Aquesta ordre es va publicar al DOGC núm. 7247, de 15 de novembre de 2016.

Per a la correcta tramitació dels ajuts destinats a l'aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, operació 19.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020, és necessari adaptar les bases reguladores d'aquests ajuts als requisits d'aplicació de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Així mateix, un cop publicada l'esmentada Ordre, s'han detectat algunes qüestions respecte de les quals s'ha considerat necessari millor el redactat i realitzar petites modificacions en els criteris de selecció i priorització d'alguns GAL.

En conseqüència, d'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificar l'apartat 3 de l'Annex I de l'Ordre ARP/302/2016, de 8 de novembre, relatiu a la tipologia de persones beneficiàries.

1.1 Es modifica el punt 3.1.2, relatiu a les persones de naturalesa pública, el qual queda redactat de la manera següent:

“ 3.1.2. Persones de naturalesa pública amb seu a Catalunya: ajuntaments, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades, consorcis, associacions, fundacions o empreses públiques participades per ens locals (en igual o més d'un 25%), que realitzin inversions no productives en:

  1. Recuperació del patrimoni cultural i natural.

  2. Infraestructures públiques per a la mitigació del canvi climàtic.

  3. Infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació.”

1.2 Es modifica el punt 3.2 h), el qual queda redactat de la manera següent:

“ h) Que siguin propietàries, copropietaris, usufructuàries, concessionàries, llogateres o cessionàries de les instal·lacions on es volen realitzar les obres o inversions en el moment de realitzar la sol·licitud, i que aquesta situació es mantingui durant el període de compromís de manteniment de l'activitat de l'apartat 9.1. En el cas de no ser propietari o usufructuari, cal que disposin del consentiment per escrit de la/les persona/es propietari/àries o usufructuària/àries per realitzar-les.”

Article 2

Modificar l'apartat 4 de l'Annex I de l'Ordre ARP/302/2016, de 8 de novembre, relatiu a la tipologia de despeses no subvencionables i limitacions.

2.1 Es modifica el punt 4.1 o), el qual queda redactat de la manera següent:

“ o) L'adquisició de béns mobles amb vida útil inferior a cinc anys, els conceptes de despesa fungibles, elements decoratius i el parament de la llar. Tampoc el vestuari necessari per a la pràctica de l'activitat subvencionada.”

2.2 Es modifica el punt 4.1 a'), el qual queda redactat de la manera següent:

“ a') Les barriques, bótes, tines (de fusta o ceràmica) i els palots, excepte quan es tracti d'una creació d'empresa, i sigui complementari d'altres inversions, amb un màxim del 30% del total elegible.”

2.3 Es modifica el punt 4.1 b'), el qual queda de la manera següent:

“ b') Qualsevol inversió relacionada amb la formació.”

Article 3

Modificar l'apartat 5 de l'Annex I de l'Ordre ARP/302/2016, de 8 de novembre, referent al tipus i quantia dels ajuts.

Es modifica el punt 5.3), el qual queda redactat de la manera següent:

“5.3 L'import de l'ajut no pot ser superior a 100.000 euros per persona beneficiària, per projecte i convocatòria.”

Article 4

Modificar l'apartat 8 de l'Annex I de l'Ordre ARP/302/2016, de 8 de novembre, referent a les sol·licituds i a la convocatòria.

4.1 Es modifica el punt 8.1, el qual queda redactat de la manera següent:

“8.1 Les sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts es podran presentar per mitjans telemàtics des del web https://seu.gencat.cat , o bé en imprès normalitzat, que es podrà descarregar des del web http://agricultura.gencat.cat/ajutsentermini, des de la seu electrònica de la Generalitat https://seu.gencat.cat o bé obtenir-se en qualsevol dependència del DARP o del GAL, en funció de l'article 2 de l'Ordre. Aquestes sol·licituds s'adreçaran a la Direcció General de Desenvolupament Rural i es presentaran a la seu del GAL corresponent, d'acord amb l'annex 2 d'aquesta Ordre, sens perjudici de fer ús de la resta de mitjans establerts en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, i la Llei 26/2010, de 3 d'agost, dins el termini que estableix la convocatòria. Les sol·licituds presentades fora de termini no s'admetran a tràmit. Les particularitats de la tramitació telemàtica es recullen a l'annex 5.”

4.2 Es modifica el punt 8.2), el qual queda redactat de la manera següent:

“ 8.2 La data del registre d'entrada al GAL servirà als efectes de control d'entrada de sol·licituds en el termini que estableix la convocatòria dels ajuts. A aquests efectes, el registre d'entrada en el GAL ha de complir els requisits establerts a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 41 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i del procediment de les administracions públiques de Catalunya.”

4.3 Es modifica el punt 8.4 j), el qual queda redactat de la manera següent:

“ j) Que siguin propietàries, copropietàries, usufructuàries, concessionàries, llogateres o cessionàries de les instal·lacions on es volen realitzar les obres o inversions en el moment de realitzar la sol·licitud, i que aquesta situació es mantingui durant el període de compromís de manteniment de l'activitat de l'apartat 9.1. En el cas de no ser propietari o usufructuari, que disposin del consentiment per escrit de la/les persona/es propietari/àries o usufructuària/àries per realitzar-les.”

4.4 Es modifica el punt 8.4 t), el qual queda redactat de la manera següent:

“ t) En el cas d'empreses en funcionament, que disposi dels registres i les llicències que corresponguin en cada cas.”

Article 5

Modificar l'apartat 9 de l'Annex I de l'Ordre ARP/302/2016, de 8 de novembre, referent als compromisos i les obligacions de les persones beneficiàries.

Es modificar el punt 9.3, el qual queda redactat de la manera següent:

“ 9.3 Informar al públic de l'ajut obtingut pel FEADER durant la realització d'una operació i el període de manteniment de compromisos de la manera següent:

  1. Presentant en el lloc web de la persona beneficiària per a ús professional, en el cas d'haver-n'hi, una breu descripció de l'operació quan es pugui establir un vincle entre l'objecte del lloc web i l'ajut prestat a l'operació, en proporció al nivell d'ajut, amb els seus objectius i resultats, i destacant l'ajut financer de la Unió Europea.

  2. En el cas d'operacions en el marc del PDR que rebin un ajut públic total superior a 50.000,00 euros, la persona beneficiària col·locarà un panell (mida mínima A3) o una placa (mida mínima, A4) amb informació sobre el projecte, on es destacarà l'ajut financer rebut de la Unió Europea, en un lloc ben visible per al públic.

  3. Els panells, les plaques, els cartells i els llocs web portaran una descripció del projecte o de l'operació i els elements als quals es refereix el punt 1 de la part 2 de l'annex III del Reglament (UE) núm. 808/2014, de la Comissió, de 17 de juliol de 2014. Aquesta informació ocuparà el 25% dels panells, plaques, cartells o pàgina web. A més, seguiran les pautes del Programa d'identificació visual de la Generalitat de Catalunya (PIV) (http://www.gencat.cat/piv).”

Article 6

Modificar l'apartat 13 de l'Annex I de l'Ordre ARP/302/2016, de 8 de novembre, referent a les modificacions del projecte aprovat.

Es modifica el punt 13.2, el qual queda redactat de la manera següent:

“ 13.2 Les modificacions poden ser substancials o no substancials i en cap cas no poden modificar l'objectiu del projecte aprovat.

En cas de modificacions substancials del projecte aprovat, es requerirà l'autorització de l'òrgan concedent mitjançant nova resolució d'aprovació de la Direcció General de Desenvolupament Rural. Es consideren canvis substancials de l'ajut aprovat els següents:

  1. El canvi de beneficiari/ària.

  2. El canvi de localització de les inversions.

  3. Una pròrroga del termini per executar les actuacions objecte d'ajut.

La resta de modificacions seran no substancials i no requeriran nova resolució d'aprovació, però les haurà d'autoritzar el mateix GAL, exceptuant les modificacions entre capítols de despesa (honoraris tècnics, despeses d'execució d'obra i equipament/mobiliari) que suposin l'increment de més del 20% del pressupost aprovat d'almenys un d'aquests capítols, les quals requeriran un informe d'autorització del Servei de Programació i Dinamització Rural.”

Article 7

Modificar l'apartat 16 de l'Annex I de l'Ordre ARP/302/2016, de 8 de novembre, referent als incompliments parcials.

Es modifica el punt 16.1, el qual queda redactat de la manera següent:

“ 16.1 D'acord amb l'article 63 del Reglament d'execució (UE) 809/2014, de la Comissió, de 17 de juliol de 2014, en els supòsits en què la diferència entre l'import de la subvenció que es correspon amb la inversió justificada presentada per la persona beneficiària i l'import de la subvenció que es correspon amb la inversió justificada després dels controls d'admissibilitat superi el 10%, s'aplicarà una reducció a la subvenció que es correspon amb la inversió justificada després dels controls d'admissibilitat igual a la diferència entre els dos imports de subvenció esmentats. En el cas que l'import de la sol·licitud de pagament sigui superior a l'import que figura en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR