ORDRE ARP/290/2015, de 10 de setembre, per la qual es modifica l'Ordre ARP/237/2003, de 20 de maig, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga Unaspis yanonensis i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

En data 30 de maig de 2003 es va publicar l’Ordre ARP/237/2003, de 20 de maig, per la qual es declara l’existència oficial de la plaga Unaspis yanonensis i s’estableixen mesures obligatòries de lluita.

Atès el que indica el Decret 137/2014, de 7 d’octubre, sobre mesures per evitar la introducció i propagació d’organismes nocius especialment perillosos per als vegetals i productes vegetals, on s’especifica que per ordre del/de la conseller/a competent en matèria de sanitat vegetal es podran establir totes aquelles mesures de protecció i lluita que es considerin necessàries contra una plaga declarada d’utilitat pública;

Atesa la situació fitosanitària de la plaga a Catalunya, i l’experiència adquirida aquests darrers anys, es considera necessari realitzar una modificació de les mesures de lluita obligatòries que es van adoptar quan es va declarar l’existència de la plaga.

A proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l’article 4 de l’Ordre ARP/237/2003, de 20 de maig, el qual queda redactat de la següent manera:

Serà obligatori realitzar la poda exhaustiva, retirant tota la part afectada dels arbres cítrics, i portar les restes vegetals de la poda a un gestor autoritzat de residus vegetals, on seran destruïdes amb la major brevetat possible.

Article 2

Es modifica l’article 6 de l’Ordre ARP/237/2003, de 20 de maig, el qual queda redactat de la manera següent:

Els propietaris dels jardins i horts dels municipis afectats per la plaga amb presència de plantes de cítrics hauran de permetre l’accés dels funcionaris o persones oficialment autoritzades per realitzar les tasques d’inspecció, i si s’escau, els propietaris d’aquests espais hauran de realitzar les tasques fitosanitàries necessàries per al control de la plaga.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR