ORDRE ARP/317/2015, de 2 d'octubre, per la qual es regula la comunicació prèvia a l'inici de determinades actuacions subjectes al règim d'ajuts destinats a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l'apicultura en la convocatòria de l'any 2016.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

La Comissió Europea, mitjançant la Decisió de 12 d’agost de 2013, va aprovar el Programa de millora de la producció i la comercialització dels productes apícoles per al període 2014-2016, presentat per l’Estat de conformitat amb el Reglament (CE) 1234/2007 del Consell, de 22 d’octubre de 2007, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s’estableixen disposicions específiques per a determinats productes agrícoles (Reglament únic per a les OCM), i que decideix la contribució de la Unió Europea a l’esmentat programa, actualment Reglament (UE) 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013.

Dins del marc establert per l'esmentat programa, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, en endavant DARP, aprova anualment les bases reguladores i convoca els corresponents ajuts destinats a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l’apicultura, entre els quals es subvencionen actuacions relatives a la racionalització de la transhumància.

D’acord amb el que preveu el Reglament d’execució (UE) núm. 768/2013 de la Comissió, de 8 d’agost de 2013, que modifica el Reglament (CE) núm. 917/2014, pel qual s’estableixen disposicions d’aplicació del Reglament (CE) núm. 797/2004 del Consell, relatiu a les mesures en el sector apícola i les actuacions objecte de subvenció, les actuacions s’han d’efectuar dins de la campanya apícola corresponent, que va des de l’1 de setembre fins al 31 d’agost.

Habitualment, les actuacions de millora i condicionament d’assentaments, camins i senders s’executen els mesos previs a l’inici de la transhumància, quan encara no s’ha publicat la convocatòria anual dels ajuts, per la qual cosa, quan el DARP du a terme els controls sobre el terreny de les actuacions realitzades, aquestes fa mesos que s’han realitzat, i com que es tracta d’actuacions exteriors, difícilment es poden comprovar de manera fefaent.

Aquesta Ordre té per finalitat facilitar la justificació i la comprovació de les actuacions de millora i condicionament d’assentaments, camins i senders amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud de l’ajut, i establir el procediment perquè les persones que tenen intenció de sol·licitar-lo comuniquin amb caràcter obligatori l’inici de les esmentades actuacions.

Conseqüentment, a proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR