ORDRE ARP/331/2016, de 12 de desembre, per la qual s'obre un període extraordinari de sol·licitud de la llicència per al marisqueig de garotes durant la campanya 2016-2017.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

Els articles 119.2 i 3 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueixen competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria de pesca marítima en aigües interiors, regulació i gestió dels recursos pesquers, i també regulació i gestió del marisqueig i establiment de les condicions per practicar-los.

El marisqueig de garotes és una activitat que es du a terme en determinats indrets del litoral català, però que té un especial arrelament a les comarques gironines. Les mesures tècniques de gestió, la durada de la campanya i el procediment per obtenir i renovar les llicències estan recollits en l'Ordre AAR/436/2008, de 8 d'octubre, per la qual es regula la recollida de garotes al litoral català.

La publicació de l'Ordre AAR/436/2008, de 8 d'octubre, va ser la resposta de l'Administració pesquera catalana als resultats de l'avaluació de les poblacions de garota efectuada durant els anys 2005-2006. La caiguda de les poblacions respecte d'avaluacions anteriors va comportar, entre altres restriccions, la necessitat d'establir un nombre màxim de llicències, que van quedar reservades als mariscadors d'aquelles confraries que disposaven de drets històrics de dedicació a l'activitat. Per poder accedir a un nou permís especial, anualment els mariscadors interessats a renovar la llicència han de presentar a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims la sol·licitud i la documentació corresponent. L'article 6 de l'Ordre AAR/436/2008, de 8 d'octubre, estableix que la llicència específica de marisqueig professional de garotes ha de ser sol·licitada per les persones interessades a través de les confraries de pescadors entre el dia 1 i el 31 de juliol.

L'esmentat article 6 fixa en 25 el nombre màxim de llicències que es poden concedir, tot i que durant els darrers anys se n'han estat atorgant entre disset i dinou. Per a la campanya 2016-2017, només n'han estat concedides un total de tretze. Vist que algunes de les confraries de pescadors amb drets històrics han sol·licitat la incorporació d'alguns mariscadors amb posterioritat a l'inici de la campanya, i especialment atenent que els resultats de l'avaluació de poblacions de garotes efectuada durant 2016 indiquen el manteniment i fins i tot un lleuger increment de les densitats, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims considera oportú establir un període extraordinari per a la presentació de sol·licituds de llicència per a la campanya vigent dins el límit màxim de llicències...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR