ORDRE ARP/347/2015, de 20 de novembre, per la qual es fa pública la convocatòria per a la selecció de l'explotació ramadera més idònia per a la instal·lació d'un separador sòlid/líquid de purins.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

La Comissió Europea ha concedit un ajut financer, en el marc del Reglament (CE) núm. 614/2007 del Parlament Europeu i del Consell, de 23 de maig de 2007, al projecte Life+“Farms for the future: innovation for sustainable manure management from farm to soil” (Life12 ENV/ES/000647) presentat i coordinat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

El projecte es realitza conforme al Reglament CE núm. 614/2007 (LIFE+), a les disposicions especials i generals, a la descripció tècnica i al pressupost detallat en els annexos de l’Acord de Subvenció signat entre la CE i el DARP.

En el marc de les accions previstes en l’Annex C (descripció tècnica detallada de les accions), concretament, l’acció B2 preveu la instal·lació i posada en funcionament d’un equip separador sòlid/líquid de purins porcins així com una avaluació a nivell tècnic i de rendiment d’aquest sistema de tractament per la optimització en la gestió del nitrogen i d’altres elements (P/Cu/Zn) en granges de producció porcina.

D’acord amb el que preveu aquest projecte LIFE 12 ENV/ES/000647 i en el marc de l’activitat de foment, el DARP ha valorat la necessitat d’instal·lar en l’explotació ramadera porcina més idònia un equip separador sòlids/líquids de purins i realitzar un assaig demostratiu amb la finalitat d’optimitzar la gestió de les dejeccions ramaderes.

Amb l’objectiu de seleccionar l’explotació ramadera de porcí més idònia per instal·lar-hi l’esmentat equipament, resulta convenient obrir un procés públic i transparent de selecció.

D’acord amb el que disposen els articles 39 i 40 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, a proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte establir el procediment per a la selecció de l’explotació ramadera de porcí que resulti més idònia per a la instal·lació d’un equip separador sòlids/líquids de purins porcins que permeti realitzar un assaig demostratiu amb la finalitat d’optimitzar la gestió d’aquestes dejeccions ramaderes.

Article 2

Requisits de l’explotació

Només poden formar part d’aquesta selecció les persones físiques o jurídiques titulars d’explotacions ramaderes de porcí degudament inscrites en el Registre d’Explotacions Ramaderes. Els requisits que ha de complir l’explotació ramadera de porcí per ser seleccionada són els següents:

2.1 Destinar un volum mínim de 15.000 m 3 de purí/any al sistema de separació sòlid/líquid que s’instal·li a la seva explotació. Els m 3 es calcularan d’acord amb el que s’estableix al Decret 136/2009, d’1 de setembre.

2.2 Estar ubicada dins el territori de Catalunya.

2.3 Estar ubicada en zones vulnerables a la contaminació de nitrats d’origen agrari.

2.4 Estar inscrita en estat d’alta al registre d’explotacions ramaderes d’acord amb la normativa vigent com a explotació de producció i/o reproducció, així com disposar del corresponent llibre de registre d’explotacions ramaderes degudament actualitzat i de les concessions administratives corresponents.

2.5 No disposar de cap sistema de tractament de separació sòlid líquid.

2.6 Disposar d’una connexió elèctrica trifàsica de 380 volts per una potència mínima de 16 kW.

2.7 Disposar d’un mínim de dues basses, que han de complir amb els criteris generals per al seu disseny i construcció d’acord amb el que estableix el Decret 136/2009 i/o la normativa vigent.

2.8 Disposar d’una superfície mínima de 4,2 x 2,5 metres on es pugui instal·lar la plataforma de la instal·lació del separador sòlid-líquid.

Article 3

Obligacions de qui tingui la titularitat de l’explotació ramadera seleccionada.

Les obligacions que ha d’assumir la persona titular de l’explotació ramadera seleccionada són les següents:

3.1 Realitzar les modificacions d’operació i maneig de les dejeccions i sistemes de tractament adaptant-se a l’ ús del separador sòlid/líquid.

3.2 Facilitar als tècnics del projecte l’accessibilitat a les instal·lacions del separador sòlid-líquid i la informació tècnica necessària per poder realitzar els assaigs pertinents així com un correcte anàlisi dels resultats.

3.3 Permetre la realització de jornades tècniques i visites col·lectives en la seva part...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR