ORDRE ARP/45/2017, de 24 de març, per la qual s'aproven els preus públics de les escoles agràries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

L'article 1.3.2 del text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya aprovat per Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, estableix que la creació, la modificació i la derogació dels preus públics, llevat dels referits a l'ensenyament universitari, que s'han de fixar per decret, s'han d'efectuar mitjançant una ordre del conseller o la consellera competent per raó de la matèria.

La disposició vigent en matèria de preus públics de les escoles agràries és l'Ordre AAM/218/2013, de 2 de setembre, per la qual s'aproven els preus públics dels centres i escoles de capacitació agrària. La diversificació dels productes que han passat a elaborar les escoles agràries durant la tasca docent pròpia, com ara vinagres, vermuts, cerveses o mel, o la prestació d'alguns serveis, com ara duplicats de certificats, fan necessària la creació de nous preus públics que fins ara no hi estaven inclosos amb la finalitat de racionalitzar-ne les despeses.

D'altra banda, arran de l'increment del cost dels materials per elaborar o envasar els productes que s'ha produït en aquests darrers anys, cal actualitzar els preus públics que en el seu dia es van aprovar.

Per últim, aquesta Ordre actualitza la denominació dels centres i escoles de capacitació agrària que, d'acord amb el Decret 109/2014, de 22 de juliol, del sistema de formació, transferència tecnològica i innovació en el sector agroalimentari a Catalunya, passen a denominar-se escoles agràries. També s'inclouen modificacions en la denominació de la formació d'acord amb l'establert a la Llei 10/2015, de 19 de juny, de formació i qualificació professionals.

Atesa la necessitat de fixar els preus públics per la prestació de serveis i la realització d'activitats de les escoles agràries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, d'acord amb els informes de la Intervenció Delegada i del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Creació

Aprovar els preus públics per la prestació de serveis i la realització d'activitats de les escoles agràries adscrites al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Subjectes obligats al pagament

Són subjectes obligats al pagament dels preus establerts a l'annex d'aquesta Ordre les persones físiques o jurídiques afectades o beneficiades personalment o en els seus béns pel servei prestat o l'activitat realitzada.

Article 3

Exigibilitat i pagament

3.1 Els preus públics creats per aquesta Ordre són exigibles abans de la prestació del servei o de la realització de l'activitat.

3.2 Les quantitats obtingudes d'acord amb aquesta Ordre s'han d'ingressar al compte corrent de l'escola agrària corresponent, qui les gestionarà d'acord amb l'establert en el Decret 255/1997, de 30 de setembre, pel qual es regula el règim d'autonomia econòmica de les escoles i centres de capacitació agrària i nauticopesquera i dels espais naturals de protecció especial gestionats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

3.3 L'impagament d'aquests preus públics pot donar lloc a la no prestació del servei en el cas dels apartats 1, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 de l'annex, i a la suspensió temporal dels drets de l'alumne/a en el cas dels serveis inclosos als apartats 2 i 9 de l'annex.

Article 4

Bonificacions i exempcions

Les bonificacions i exempcions que es poden aplicar són les que s'indiquen a continuació. Per al seu gaudiment, cal reunir els requisits establerts en el moment de la sol·licitud del servei o la realització de l'activitat.

4.1 Bonificacions

Les persones membres de famílies nombroses classificades en la categoria general i les persones membres de les famílies monoparentals tenen una bonificació del 50% dels preus públics de l'apartat 9 de l'annex, sense que ambdues bonificacions siguin acumulables.

4.2. Exempcions generals

Estan exemptes dels preus públics regulats en aquesta Ordre:

  1. Les persones membres de famílies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR