ORDRE ARP/60/2019, de 2 d'abril, per la qual s'estableix i es regula el curs bàsic de producció agrària ecològica.
Sección | Disposicions Generals |
Emisor | Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació |
Rango de Ley | Ordre |
La producció agrària ecològica és un sistema de producció que es fonamenta en una gestió sostenible de les activitats desenvolupades per les explotacions agrícoles i pecuàries, així com per les empreses d'elaboració i comercialització que intervinguin en l'obtenció de productes que utilitzin les indicacions protegides de l'agricultura ecològica en l'etiquetatge dels productes agroalimentaris obtinguts.
Per poder adaptar el funcionament de les explotacions i les empreses al sistema d'agricultura ecològica, cal disposar d'uns coneixements bàsics específics sobre aquest sistema de producció, així com dels requisits de control que comporta.
Mitjançant l'Ordre ARP/52/2003, de 4 de febrer, es va establir i regular el contingut del curs bàsic en la producció agrària ecològica basat en el Reglament (CEE) núm. 2092/91 del Consell, de 24 de juny de 1991, sobre la producció agrícola ecològica i la seva indicació en los productes agraris i alimentaris, que ha estat derogat pel Reglament (CE) 834/2007 del Consell, de 28 de juny, sobre producció i etiquetatge dels productes ecològics.
Recentment, ha estat publicat el Reglament (UE) 2018/848 del Parlament Europeu i del Consell, de 30 de maig de 2018, sobre producció ecològica i etiquetatge dels productes ecològics i pel qual es deroga el Reglament (CE) 834/2007 del Consell. Les normes d'aquest reglament entraran en vigor a partir de l'1 de gener de 2021.
Es considera necessari regular de nou aquesta matèria per actualitza-la i adaptar els seus continguts a la normativa vigent i a les necessitats formatives actuals d'acord amb l'experiència guanyada durant aquests anys.
En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,
Ordeno:
Mitjançant aquesta Ordre s'estableix i es regula el Curs bàsic de producció agrària ecològica que consta a l'annex 1.
Els objectius d'aquest curs bàsic són els següents:
-
Donar a conèixer la producció agroalimentària ecològica, la seva aparició, el seu concepte i els seus principis.
-
Donar a conèixer el marc normatiu que afecta els operadors ecològics, especialment la normativa de producció agroalimentària ecològica i les obligacions legals que estableix.
-
Donar a conèixer quines són les principals tasques i habilitats que afavoreixen la pràctica de la producció agroalimentària ecològica.
La durada del curs bàsic de producció agrària ecològica és...
Para continuar leyendo
Solicita tu prueba