ORDRE ARP/60/2019, de 2 d'abril, per la qual s'estableix i es regula el curs bàsic de producció agrària ecològica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

La producció agrària ecològica és un sistema de producció que es fonamenta en una gestió sostenible de les activitats desenvolupades per les explotacions agrícoles i pecuàries, així com per les empreses d'elaboració i comercialització que intervinguin en l'obtenció de productes que utilitzin les indicacions protegides de l'agricultura ecològica en l'etiquetatge dels productes agroalimentaris obtinguts.

Per poder adaptar el funcionament de les explotacions i les empreses al sistema d'agricultura ecològica, cal disposar d'uns coneixements bàsics específics sobre aquest sistema de producció, així com dels requisits de control que comporta.

Mitjançant l'Ordre ARP/52/2003, de 4 de febrer, es va establir i regular el contingut del curs bàsic en la producció agrària ecològica basat en el Reglament (CEE) núm. 2092/91 del Consell, de 24 de juny de 1991, sobre la producció agrícola ecològica i la seva indicació en los productes agraris i alimentaris, que ha estat derogat pel Reglament (CE) 834/2007 del Consell, de 28 de juny, sobre producció i etiquetatge dels productes ecològics.

Recentment, ha estat publicat el Reglament (UE) 2018/848 del Parlament Europeu i del Consell, de 30 de maig de 2018, sobre producció ecològica i etiquetatge dels productes ecològics i pel qual es deroga el Reglament (CE) 834/2007 del Consell. Les normes d'aquest reglament entraran en vigor a partir de l'1 de gener de 2021.

Es considera necessari regular de nou aquesta matèria per actualitza-la i adaptar els seus continguts a la normativa vigent i a les necessitats formatives actuals d'acord amb l'experiència guanyada durant aquests anys.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Mitjançant aquesta Ordre s'estableix i es regula el Curs bàsic de producció agrària ecològica que consta a l'annex 1.

Article 2

Els objectius d'aquest curs bàsic són els següents:

  1. Donar a conèixer la producció agroalimentària ecològica, la seva aparició, el seu concepte i els seus principis.

  2. Donar a conèixer el marc normatiu que afecta els operadors ecològics, especialment la normativa de producció agroalimentària ecològica i les obligacions legals que estableix.

  3. Donar a conèixer quines són les principals tasques i habilitats que afavoreixen la pràctica de la producció agroalimentària ecològica.

Article 3

La durada del curs bàsic de producció agrària ecològica és...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR