ORDRE ARP/79/2016, de 8 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF), i es convoquen els corresponents a 2016.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

La Llei 6/1988, forestal de Catalunya, regula en el capítol II, relatiu a la prevenció de plagues i incendis forestals, i concretament en els articles 34, 35, 36, 37 i 38, les agrupacions de defensa forestal (ADF), i els atorga personalitat jurídica plena per facilitar la tasca important que, en col·laboració amb l'Administració local i els particulars, han de portar a terme aquestes agrupacions en matèria de prevenció, actuació immediata i suport a l'extinció dels incendis forestals.

D'acord amb la normativa esmentada i en el marc de la cooperació i col·laboració econòmica de l'Administració de la Generalitat amb les ADF de Catalunya, és d'interès establir i concedir una línia d'ajuts econòmics amb la finalitat de contribuir al manteniment del dispositiu operatiu de les ADF i potenciar les actuacions de prevenció, actuació immediata i suport a l'extinció dels incendis forestals, mitjançant el manteniment i millora del material específic.

El Decret 56/2009, de 7 d'abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; la Llei 59/2003, de 19 de desembre, de normes reguladores de signatura electrònica; la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, i el Reial decret 1671/2009, de 6 de novembre, que desplega parcialment la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, en relació amb la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 29/2010, del 3 d'agost, de l'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, constitueixen la normativa aplicable en matèria de tramitació electrònica dels procediments de l'Administració.

Per a la tramitació de la sol·licitud d'aquests ajuts s'ha tingut en compte la potencial capacitat econòmica i tècnica de les possibles persones beneficiàries considerant que poden disposar dels mitjans tecnològics necessaris per poder realitzar la tramitació electrònica de la sol·licitud, per la qual cosa resulta oportú establir la tramitació administrativa de la fase de sol·licitud només per mitjans electrònics, de conformitat amb l'article 27.6 de la Llei 11/2007 i l'article 43.2 de la Llei 26/2010.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a les ADF mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, a proposta de la Direcció General de Forests, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF) que es publiquen en l'annex 1 i per a les actuacions subvencionables que consten en l'annex 2 en relació amb l'apartat 5 de les bases reguladores.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats al foment de les actuacions de les ADF corresponents a l'any 2016 d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article anterior.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes, que computa des de l'endemà de la publicació de l'Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG07D/482000100/5510 dels pressupostos del DARP per a l'any 2016, dotada amb un import màxim de 750.000,00 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei de Prevenció d'Incendis Forestals.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General de Forests. A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració, que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel/per la cap del Servei de Prevenció d'Incendis Forestals, el/la cap de Secció de Gestió de la Prevenció d'Incendis Forestals i el/la cap de Secció d'Inspecció.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de quatre mesos, a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució de la directora general de Forests, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada davant el/la conseller/a d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar, tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 El termini per realitzar les actuacions i justificar-les finalitza el 15 d'octubre de 2016.

2.9 Els ajuts concedits es faran públics a la seu electrònica de la Generalitat http://seu.gencat.cat i al web http://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts , fent ús dels mitjans electrònics establerts. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el DOGC.

Article 3

Aprovar el procediment de participació per mitjans telemàtics en la convocatòria pública per a la concessió dels ajuts objecte d'aquesta convocatòria, el qual consta a l'annex 3 d'aquesta Ordre. Els tràmits associats al procediment de concessió i justificació per a la concessió dels ajuts objecte d'aquesta convocatòria s'han de dur a terme exclusivament per via electrònica utilitzant la seu electrònica de la Generalitat, d'acord amb l'annex 3 d'aquesta Ordre, i en el marc del que estableix l'article 43.2 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 8 d'abril de 2016

Meritxell Serret i Aleu

Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Annex 1

Bases reguladores

¿1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que estableix l'Ordre és el foment de les actuacions de les agrupacions de defensa forestal (ADF).

¿2 Persones beneficiàries

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les agrupacions de defensa forestal (ADF).

¿3 Requisits i incompatibilitats

3.1 Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions, les persones sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els següents:

  1. El compte on s'ha d'ingressar l'import de l'ajut inclòs en l'imprès de sol·licitud ha de pertànyer a l'ADF beneficiària de l'ajut.

  2. Presentar declaració sobre si han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts públics per a la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  3. Les ADF han d'estar legalment constituïdes i inscrites al registre d'ADF de la Direcció General de Forests del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i tenir la Junta Directiva a l'esmentat registre abans de finalitzar el termini per presentar la sol·licitud d'ajut.

  4. El compliment de la quota de reserva per a la integració social del personal discapacitat que estableixi la legislació vigent, si escau.

  5. No haver estat sancionada o condemnada perquè ha exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, sancionada per resolució administrativa ferma o condemnada per sentència judicial ferma.

    3.2 Els ajuts regulats en aquestes bases són incompatibles amb altres que, per la mateixa finalitat, puguin concedir altres administracions públiques o ens públics o privats, nacionals o internacional.

    ¿4 Tipus i quantia dels ajuts

    4.1 L'ajut té el caràcter de subvenció directament aplicable a les despeses ocasionades per les actuacions indicades a l'apartat 5 d'aquestes bases reguladores, i podrà arribar al 100% de la despesa convenientment justificada, sense que es puguin superar els imports màxims següents:

  6. Costos fixos: l'import dels conceptes subvencionables.

  7. Costos variables de manteniment de material i adquisició d'equips individuals i material fungible: fins a un màxim que serà la suma dels imports següents:

    1. Per cada tractor o braç desbrossador de tractor: 700,00 euros/unitat, per cada vehicle 4x4: 600,00 euros/unitat, per cada camió (adquirit abans de l'1 de gener de 2014) o remolc cisterna (conegut popularment com a cub a ) de 1.000 litres o més: 400,00 euros/unitat, i per cada tractor eruga 2.000,00 euros/unitat, fins a un màxim de 9.000,00 euros.

    2. Per cada buldòzer, mitja canya, desbrossadores de tractor, remolc autònom d'extinció amb menys de 1.000,00 litres de capacitat o equips contra incendis col·locats en vehicles de l'ADF: 200,00 euros/unitat, fins a un màxim de 1.500,00 euros.

    3. Per cada motoserra, desbrossadora manual o motobomba: 100,00 euros/unitat fins a un màxim de 1.500,00 euros.

    4. Per cada emissora: 10,00 euros/unitat fins a un màxim 1.500,00 euros.

    Per tal de calcular aquests imports només es tindrà en compte el material propi de l'ADF, que compleixi les característiques per ser subvencionable descrites a l'apartat 5.2 i que compleixin les característiques per ser valorats de l'apartat 9.1 b).

    L'import màxim resultant atorgat per a costos variables i adquisició d'equips individuals i material fungible pot ser emprat en qualsevol dels conceptes subvencionables en l'apartat 5.1b i 5.1c, indistintament.

    4.2 La quantia màxima destinada a aquests ajuts i l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar és la que determina l'article 2.3 de l'Ordre.

    4.3 La determinació de la quantia dels ajuts es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR