ORDRE ARP/92/2017, de 18 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

A fi que el sector agrari sigui capaç de donar respostes a les necessitats de la nostra societat, orientada a la demanda de productes de qualitat, segurs i produïts d'una manera respectuosa envers el medi ambient i el benestar animal, cal que el teixit agroalimentari esdevingui capdavanter en la innovació.

Mitjançant l'Ordre de 31 de maig de 2001 (DOGC núm. 3424, de 5.7.2001), es va crear i convocar el Premi a la Innovació Tecnològica Agrària amb la finalitat de fomentar actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguin pautes pel que fa a la incorporació de tecnologia en el sector agrari a Catalunya.

Mitjançant l'Ordre AAR/343/2009, de 2 de juliol, per la qual es convoca el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària corresponent a l'any 2009 (DOGC núm. 5419, de 13.7.2009), es va modificar la denominació del premi, que va passar a anomenar-se Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària.

L'Ordre AAM/84/2012, de 4 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària i es convoquen els corresponents a l'any 2012 (DOGC núm. 6108, de 16.4.2012), estableix en el seu article 2.3 tres tipus de premis: un per a l'empresa agrària; un per a l'agroindústria, i un per al/per a la jove emprenedor/a innovador/a, y també tres nominacions.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector agroalimentari mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Aprovar el procediment de tramitació telemàtica de sol·licituds que figura en l'annex 2.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 18 de maig de 2017

Meritxell Serret i Aleu

Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Annex 1

Bases reguladores

  1. Objecte del Premi

    L'objecte del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària és reconèixer i distingir les empreses agràries, les agroindústries i les persones joves emprenedores innovadores que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa orientats a millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat, mitjançant la innovació.

  2. Persones destinatàries

    El Premi per a les modalitats a l'empresa agrària i a l'agroindústria està destinat a les persones físiques i jurídiques del sector agroalimentari, l'agroindústria i les seves entitats associatives que hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics o de gestió innovadors, i que, com a conseqüència d'aquesta introducció, hagin obtingut un nou producte o bé resultats beneficiosos pel que fa a l'economia, la seguretat de les persones, la qualitat, la seguretat alimentària, la preservació ambiental i les Bones Pràctiques.

    El Premi en la modalitat de jove emprenedor/a innovador/a està destinat als/a les joves empresaris/àries agraris/àries o agroalimentaris/àries de Catalunya que, en el moment de presentar la sol·licitud, no tinguin més de 40 anys d'edat, que hagin posat de manifest el seu esperit emprenedor i innovador en la seva trajectòria professional i que l'activitat que motiva la presentació de la seva sol·licitud tingui una antiguitat de cinc anys, com a màxim.

  3. Requisits i incompatibilitats

    3.1 Per obtenir la condició de beneficiàries dels premis, les persones sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els següents:

    1. El compte on s'ha d'ingressar l'import de l'ajut inclòs en l'imprès de sol·licitud ha de pertànyer a la persona beneficiària de l'ajut.

    2. Presentar declaració sobre si s'han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

    3. En el cas d'empreses amb 50 o més treballadors, complir la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l'empresa prevista a l'article 42.1 del text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i pel Decret 86/2015, de 2 de juny.

    4. En el cas d'empreses de plantilla igual o superior a 25 persones, disposar de mitjans per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i per intervenir-hi als seus centres de treball d'acord amb els agents socials, de conformitat amb la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

    5. No tenir la consideració d'empresa en situació de crisi, d'acord amb la definició continguda en les directrius comunitàries sobre ajuts estatals de salvament i de reestructuració d'empreses en crisi (DOUE 2014/C 249/01, de 31.7.2014).

    6. En el cas de realització de l'activitat objecte d'aquest Premi utilitzant qualsevol element susceptible de generar drets d'autor: complir la normativa sobre propietat intel·lectual.

    7. Quan es tracti de persones físiques empresàries: estar donada d'alta en el cens de l'Impost sobre Activitats Econòmiques en aquells supòsits en què sigui obligatori.

    8. Quan es tracti d'entitats sense ànim de lucre: estar inscrites en el registre corresponent.

    9. En el cas de comptar amb centres laborals: complir la normativa de política lingüística fent constar, com a mínim en català, els rètols i les informacions de caràcter fix que continguin text que han de figurar a l'interior dels centres laborals adreçats a les persones que hi treballen.

    10. En el cas de comptar amb centres i establiments oberts al públic: complir la normativa de política lingüística atenent els consumidors en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya i redactant, com a mínim en català, la senyalització i els cartells d'informació general de caràcter fix i els documents d'oferta de serveis per a les persones usuàries i consumidores dels establiments oberts al públic.

    11. En el cas que la persona beneficiària pugui ser una fundació, complir el deure de presentar els comptes anuals davant del protectorat.

    12. En el cas que la persona beneficiària sigui una associació o una fundació: tenir els estatuts de l'entitat adaptats a la Llei 5/2011, de 19 de juliol, de modificació de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, abans del 31 de desembre de 2012.

    13. En el cas d'agrupació de persones físiques o jurídiques, aquesta agrupació no es podrà dissoldre fins que no hagin transcorregut els terminis de prescripció que preveuen l'article 100.4 del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i l'article 65 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    14. En el cas d'empreses i entitats, no haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries perquè han exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere. En el cas d'empreses de més de 250 treballadors, a més, disposar d'un pla d'igualtat entre dones i homes d'acord amb l'establert a la Llei 17/2015, de 21 de juliol.

    15. En el cas que es tracti d'activitats que impliquin contacte habitual amb menors, disposar de les certificacions legalment establertes, o haver-les sol·licitat abans de la resolució de concessió, per acreditar que el personal de l'empresa o entitat que sol·licita l'ajut no ha estat condemnat per sentència ferma per cap delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, i que, en el cas que canviï alguna persona adscrita al projecte o l'activitat subvencionats, es compromet a fer-ne la comprovació oportuna.

    16. Les persones beneficiàries d'aquests ajuts han d'adequar la seva activitat als principis i les regles de conducta que figuren com a annex 3.

  4. Tipus i quantia dels premis i les nominacions

    4.1 La participació en la convocatòria corresponent implica l'acceptació de les bases reguladores.

    4.2 La quantia màxima destinada a aquests premis i a les nominacions i l'aplicació pressupostària a la qual s'han d'imputar és la que determina la convocatòria corresponent.

    4.3 La determinació dels imports dels premis i les nominacions s'efectua en la convocatòria corresponent.

    4.4 El Premi comprèn les modalitats següents:

    1. Premi a l'empresa agrària, per la implementació d'innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per a altres empreses del sector.

    2. Premi a l'agroindústria, per innovacions en els processos, la gestió o els productes i les estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació i/o conservació, i de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentàries.

    3. Premi al/a la jove emprenedor/a innovador/a, per la implementació d'innovacions en l'empresa agrària o en l'agroindústria i per les característiques pròpies d'un/a emprenedor/a innovador/a.

    4.5 La documentació presentada per les persones candidates serà lliurada a les persones membres del jurat regulat en l'apartat 10 d'aquestes bases perquè l'examinin d'acord amb els criteris d'avaluació i puntuació que estableix l'apartat 5 d'aquestes bases reguladores, i donin la seva puntuació i valoració de la candidatura avaluada. A més d'examinar la documentació, el jurat, si s'escau, podrà visitar les candidatures a fi de conèixer amb més profunditat les innovacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR