ORDRE CLT/14/2019, de 31 de gener, per la qual es crea el Consell de la Mancomunitat Cultural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

L'article 127 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de cultura. Així mateix, la Generalitat té la competència exclusiva en matèria d'organització de la seva administració, que inclou la competència sobre les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa, d'acord amb l'article 150 de l'Estatut d'autonomia.

La cooperació entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les diputacions de Catalunya es considera essencial per al bon funcionament de les polítiques culturals ja que permet millorar l'exercici de les competències que té cadascuna d'aquestes administracions públiques en un àmbit en què comparteixen molts interessos.

Malgrat que existeixen altres instruments de cooperació entre aquestes administracions, es considera necessari, a l'efecte de millorar la cooperació, crear un òrgan permanent de cooperació en l'àmbit cultural. L'article 117 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix que les administracions públiques poden crear específicament òrgans de cooperació, que no tenen personalitat jurídica, amb la integració d'altres administracions, quan les actuacions respectives puguin afectar llurs competències o interessos. En conseqüència, aquesta Ordre crea el Consell de la Mancomunitat Cultural com a òrgan de cooperació, adscrit al departament competent en matèria de cultura, integrat per persones representants del departament esmentat i de les quatre diputacions provincials de Catalunya per tal de coordinar i posar en comú les diferents polítiques culturals que es vulguin dur a terme.

Aquesta Ordre s'ajusta als principis de bona regulació que estableix l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, segons els quals les administracions públiques, en l'exercici de la potestat reglamentària, han d'actuar d'acord amb els principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència.

D'acord amb els principis de necessitat i eficàcia, aquesta Ordre es justifica per raons d'interès general per a la millor coordinació de les polítiques culturals respectives. D'acord amb el principi de proporcionalitat, les mesures que s'hi incorporen contenen la regulació imprescindible per atendre la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR