ORDRE CLT/195/2018, de 16 de novembre, de modificació de l'Ordre CLT/336/2014, de 4 de novembre, del Consell de l'Associacionisme Cultural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

El Consell de l'Associacionisme Cultural es va crear mitjançant l'Ordre CLT/336/2014, de 4 de novembre, com a òrgan consultiu del departament competent en matèria de cultura en relació amb la cultura popular, la dinamització sociocultural i l'associacionisme cultural.

Des de la seva creació, el Consell s'ha reunit amb regularitat per acomplir les funcions que té assignades, i ha participat activament en el disseny de les polítiques públiques relacionades amb l'associacionisme cultural.

Després d'aproximadament tres anys de funcionament, i com a conseqüència de la diversitat i la vitalitat de l'associacionisme cultural català, es fa necessària una modificació de l'article 4.3 de l'Ordre esmentada per tal d'adequar el conjunt de les vocalies a la realitat d'aquest sector cultural. Aquesta modificació respon a la necessitat de poder donar cabuda a més entitats dins del Consell per augmentar-ne la representativitat, tant perquè es tracta d'entitats de nova creació com perquè pertanyen a àmbits de l'associacionisme cultural que no estaven previstos en la composició inicial del Consell i que ara s'hi inclouen.

En aquest sentit, s'hi afegeixen quatre noves vocalies, que ocuparan la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya, la Federació Catalana de Passions, l'Associació Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre i la Federació Catalana de Joc Tradicional. També es creen dos nous àmbits, el de les festes tradicionals amb bous i el del joc tradicional, en els quals s'inclouen, respectivament, les noves entitats tercera i quarta.

Finalment, es considera oportú, seguint la línia de la normativa general en matèria d'òrgans col·legiats, eliminar la possibilitat que les persones que ocupen les vocalies puguin percebre indemnitzacions i drets d'assistència, atesa la naturalesa de les funcions de l'òrgan col·legiat.

D'acord amb el que disposen els articles 12.d i 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l'article 39.3 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article únic

Modificació de l'article 4.3 de l'Ordre CLT/336/2014, de 4 de novembre, del Consell de l'Associacionisme Cultural

Es modifica l'article 4.3 de l'Ordre CLT/336/2014, de 4 de novembre, del Consell de l'Associacionisme Cultural, que queda redactat de la manera següent:

“3. Les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR