ORDRE TES/110/2013, de 4 de juny, per la qual es crea el Comitè d'experts per a la reforma de les polítiques d'ordenació territorial i d'urbanisme a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, determina les competències del Departament de Territori i Sostenibilitat i li atribueix, entre d’altres, la competència en relació amb la política i la planificació territorial i l’urbanisme.

En el context actual, cal reorientar les polítiques d’ordenació territorial i d’urbanisme a Catalunya amb l’objectiu de reactivar l’economia i donar un nou impuls estratègic per respondre als grans reptes i oportunitats que actualment es plantegen a la nostra societat, basat en els eixos següents:

  1. El millorament de l’eficiència, la competitivitat i el desenvolupament econòmic territorial.

  2. L’aprofitament dels valors i les potencialitats del territori per afavorir un creixement de qualitat que sigui econòmicament viable i territorialment sostenible.

  3. La difusió equilibrada en el territori dels efectes derivats de la implantació de grans projectes i activitats estratègiques.

  4. La potenciació de la rehabilitació i el reciclatge dels teixits urbans, la implantació d’activitats econòmiques, la preservació del sòl no urbanitzable i el paisatge.

  5. La més gran eficiència, flexibilització i agilització dels procediments urbanístics.

  6. L’impuls de la reforma del marc legislatiu, actualment dispers en lleis sectorials amb incidència sobre diferents aspectes del territori com ara l’urbanisme, la política territorial, el paisatge, les costes, la muntanya o els barris i les urbanitzacions, que s’haurà de plasmar en un nou Codi de territori.

Per donar resposta a aquesta nova orientació estratègica, es considera convenient constituir un Comitè d’experts per assessorar el Departament de Territori i Sostenibilitat sobre la reforma de les polítiques d’ordenació territorial i d’urbanisme. Aquest Comitè ha de facilitar la participació de les entitats i dels experts directament implicats en el territori, proporcionant elements per al coneixement i el debat sobre la implementació de les actuacions necessàries per reorientar estratègicament les polítiques territorials.

Per tot això, d’acord amb els articles 12 i 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Creació

Es crea...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR