ORDRE ECO/98/2011, de 13 de maig, per la qual s'aproven les bases i es fa pública la convocatòria per a la concessió d'ajuts per al finançament d'actuacions en l'àmbit de la divulgació científica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECO/98/2011, de 13 de maig, per la qual s'aproven les bases i es fa pública la convocatòria per a la concessió d'ajuts per al finançament d'actuacions en l'àmbit de la divulgació científica.

Les actuacions de foment de la divulgació científica de la Generalitat de Catalunya estan orientades, entre d'altres, a promoure la divulgació i la cultura científica al nostre país, amb l'increment de la presència de la ciència, la recerca i la innovació als mitjans de comunicació, als museus i equipaments culturals, als centres educatius, a les institucions, al carrer i en general a qualsevol espai d'expressió social i ciutadana.

L'esmentada divulgació es pot realitzar mitjançant exposicions, jocs, activitats interactives, xerrades, obres de teatre, còmics, pel·lícules, animacions i altres actuacions comptant amb l'enorme potencial de les TIC per arribar a quanta més gent millor. Aquestes actuacions s'emmarquen en el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) i el Pla de Recerca i Innovació (PRI) 2010-2013 que orienten les polítiques de la Generalitat en matèria de recerca i innovació.

El PNRI, signat el 21 d'octubre de 2008, assenyala com un dels grans reptes per als propers anys aconseguir que la societat catalana s'imbueixi de ciència, tecnologia i innovació, constata la necessitat de configurar una estratègia conjunta a llarg termini que permeti una veritable socialització de la recerca i la innovació en tots els nivells de la societat i estableix que cal desplegar, amb aquesta finalitat, un conjunt d'instruments que abastin diversos àmbits.

El PRI 2010-2013 és l'instrument mitjançant el qual l'Administració de la Generalitat de Catalunya exerceix la tasca de planificació, foment i coordinació de la recerca i la innovació del país, i estableix com a objectiu estratègic avançar cap a una societat i una cultura implicades en la transformació científica i innovadora de Catalunya, que inclou diversos instruments i iniciatives a fi de millorar la socialització i la rellevància de la ciència i la innovació.

En aquest sentit, es consideren necessaris els instruments que estimulin els agents implicats en recerca i innovació a desenvolupar accions per tal que la ciència arribi a la societat i per aquest motiu, es convoquen novament ajuts per al finançament d'actuacions en l'àmbit de la divulgació científica.

Per tot això, de conformitat amb el que disposa el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el seu Reglament i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria per a la concessió d'ajuts per al finançament d'actuacions en l'àmbit de la divulgació científica, i aprovar les bases que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Aquesta convocatòria es regula per les bases que es detallen a l'annex d'aquesta Ordre, pel Decret legislatiu 3/2002 de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el seu Reglament i la resta de normativa aplicable.

Article 3

L'import global màxim a què fa referència aquesta convocatòria és de 350.000 euros que aniran a càrrec de la partida EC1103D/482000100/5710 del pressupost vigent de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2011.

Disposició final

Aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, pot ser objecte de recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Economia i Coneixement, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o directament de recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb l'article 46 en relació amb l'article 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 13 de maig de 2011

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Economia i Coneixement

Annex

Bases

  1. Objecte

    El finançament d'actuacions en l'àmbit de la divulgació científica de les activitats de recerca i innovació, amb l'objectiu de donar a conèixer al públic general la importància d'aquestes activitats com a eines de progrés, benestar i competitivitat.

  2. Actuacions i activitats subvencionables

    Es tindrà especialment en compte les actuacions de divulgació científica (organització d'activitats participatives, experiències, exposicions interactives, etc.) adreçades a donar a conèixer les activitats de recerca o els resultats obtinguts, sempre i quan aquestes no vagin dirigides exclusivament al públic especialitzat. Així mateix, es tindran en compte les actuacions que estimulin la cultura científica i de la innovació entre la ciutadania, que impliquin la utilització de noves tecnologies o activitats destinades a fomentar l'interès en la recerca entre els més joves.

    S'exclou de l'objecte de la convocatòria el finançament de projectes d'R+D+i, actuacions de promoció de la institució i també actuacions destinades a públic especialitzat (professorat universitari o investigadors de l'àmbit, professionals del sector, etc.).

  3. Entitats beneficiàries

    Les universitats catalanes, els centres de recerca i altres institucions públiques o privades sense finalitat de lucre situades a Catalunya mitjançant l'investigador/a o altra persona responsable de l'actuació a l'entitat sol·licitant.

  4. Termini d'execució de les actuacions subvencionades

    Es finançaran actuacions que es realitzin durant l'any 2011. En el cas d'actuacions que es desenvolupin en fases al llarg de diversos anys, només seran susceptibles de ser finançades les fases que es realitzin enguany.

  5. Import de la subvenció

    Els ajuts podran finançar totalment o parcialment el pressupost de despeses a realitzar en el període de l'1 de gener de 2011 a 31 de desembre de 2011.

    L'import màxim que es finançarà podrà arribar fins als 10.000 euros. Aquest import en cap cas pot ser d'una quantia que aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos, superi el cost de l'activitat subvencionada.

    Els tributs són despesa subvencionable quan el/la beneficiari/ària de la subvenció els abona de manera efectiva, excepte els contemplats a la base 6 d'aquesta convocatòria.

  6. Despeses no subvencionables

    No són subvencionables els següents conceptes:

    Retribucions de personal vinculat estatutàriament o contractualment a les entitats beneficiàries, llevat de les corresponents a contractes o beques per a dur a terme l'actuació presentat a aquesta convocatòria.

    Despeses d'inventariable (equipament mobiliari, instal·lacions, equips informàtics o audiovisuals, fons bibliogràfic, etc.).

    Assistència a jornades, congressos, fires i altres esdeveniments anàlegs.

    Els impostos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR