ORDRE ECO/115/2015, de 22 d'abril, per la qual es dóna publicitat a les taxes amb caràcter general dels departaments de la Generalitat de Catalunya i del Departament d'Economia i Coneixement.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

El règim jurídic de les taxes i els preus públics de la Generalitat de Catalunya està constituït pel Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, en el qual s’han refós en un únic cos normatiu la Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics, i també totes les lleis de pressupostos, de mesures i d’altres que l’han anat modificant.

La disposició addicional tercera del Text refós estableix per als departaments de la Generalitat l’obligació de publicar, mitjançant ordre, la relació de les taxes que gestionen directament i també les que gestionen els organismes i les entitats que en depenen, dins el termini de dos mesos, a comptar des de la data d’entrada en vigor de la Llei que les modifiqui, en creï de noves o n’actualitzi els imports. A més, es preveu que aquesta relació s’ha d’exposar en totes les dependències i oficines del Departament i dels organismes o les entitats corresponents, i ha d’estar a disposició dels contribuents que la sol·licitin.

Enguany, cal tenir en compte que la Llei 2/2015, de l’11 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015, ha previst a l’article 44 que els tipus de quantia fixa de les taxes vigents de la Generalitat s’elevin, per a l’any 2015, fins a la quantitat que resulti de l’aplicació del coeficient 1,05 a la quantia de l’any 2014, llevat dels de les taxes amb quotes que són objecte de modificació per la Llei de mesures fiscals i financeres que acompanya la Llei de pressupostos i de la taxa per la venda dels impresos subministrats per l’Agència Tributària de Catalunya.

Per tot això, i d’acord amb l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Donar publicitat a les taxes amb caràcter general dels Departaments de la Generalitat de Catalunya i del Departament d’Economia i Coneixement, que s’especifiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Barcelona, 22 d’abril de 2015

Andreu Mas-Colell

Conseller d’Economia i Coneixement

Annex

Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny.

  1. Taxes amb caràcter general dels diversos departaments de la Generalitat

    -1. Taxa pel servei de realització de fotocòpies (article 2.2-4 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya)

    1. Servei o activitat que merita la taxa: la realització de fotocòpies per part de l'Administració de la Generalitat, quan la prestació d'aquest servei sigui exigida per la utilització necessària dels mitjans materials i personals de l'Administració.

    2. Quota:

      - Fotocòpies estàndard, en full DIN A4: 0,05 euros/unitat.

      - Fotocòpies en full DIN A3: 0,15 euros/unitat.

      - Fotocòpies en full DIN A1: 1,75 euros/unitat.

      - Fotocòpies en rotlle: 2,55 euros/unitat.

      -2. Taxa per la presentació simultània d’un nombre superior a deu escrits o documents en els registres administratius de la Generalitat adreçats a altres administracions públiques (article 2.4-4 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya)

    3. Servei o activitat que merita la taxa: la presentació, per una mateixa persona en un mateix dia i en una mateixa oficina de registre administratiu de la Generalitat, d’un nombre superior a deu escrits i documents adreçats a altres administracions públiques.

    4. Quota:

      L’import de la quota per a cada document és de 5 euros.

  2. Departament d’Economia i Coneixement

    -1. Taxa per la venda d’impresos (article 2.3-5 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya; Ordre ECO/24/2014, de 31 de gener, per la qual s’aprova el model d’autoliquidació 045; i Ordre ECO/60/2014, de 5 de març, per la qual s’aproven els models d’autoliquidació dels tributs gestionats per l’Agència Tributària de Catalunya).

    1. Servei o activitat que merita la taxa: subministrament dels impresos d’autoliquidació.

    2. Òrgan gestor: delegacions territorials de l’Agència Tributària de Catalunya a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i oficines liquidadores de districte hipotecari.

    3. Quota:

      Model 600: 30 cèntims

      Model 620: 20 cèntims

      Model 650: 20 cèntims

      Model 651: 30 cèntims

      Model 652: 20 cèntims

      Model 653: 30 cèntims

      Model 660: 70 cèntims

      Model 045: 20 cèntims

      -2. Taxa per l'expedició de certificacions oficials de l'Institut d'Estadística de Catalunya (article 6.4-5 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya)

    4. Servei o activitat que merita la taxa: expedició de certificacions oficials de les estadístiques elaborades per l’Institut d’Estadística de Catalunya i de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR