ORDRE ECO/2/2016, d'11 de gener, per la qual s'amplien els supòsits de presentació i pagament telemàtics del model 600 d'autoliquidació de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, i es modifica l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Febrero de 2016
SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

L'Agència Tributària de Catalunya està realitzant un important procés d'actualització en els seus sistemes informàtics per tal d'impulsar l'Oficina Virtual com a canal telemàtic de relació amb els contribuents i col·laboradors socials, amb la finalitat que aquests puguin realitzar els diferents tràmits tributaris amb facilitat i sense necessitat de desplaçar-se.

Pel que fa al model d'autoliquidació 600, en relació amb l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, els sistemes tècnics existents permeten realitzar-ne, des de fa temps, la presentació telemàtica quan l'acte objecte de declaració ha estat formalitzat mitjançant escriptura publica i el notari ha tramès prèviament la declaració informativa resum establerta al Decret 648/2006, de 27 de desembre, pel qual s'estableix el procediment de tramesa telemàtica d'informació sobre les dades de transcendència tributària de determinats documents autoritzats a les notaries de Catalunya.

Quan la presentació telemàtica la fa una associació, organisme o col·lectiu professional amb el qual l'Agència Tributària de Catalunya ha signat un conveni de col·laboració i una habilitació expressa, el sistema permet realitzar la presentació de totes les operacions que s'autoliquiden mitjançant el model 600, amb independència del tipus de document amb el qual s'ha formalitzat l'acte o contracte objecte de tributació, sempre que hagi estat tramesa, amb caràcter previ, la declaració informativa emesa d'acord amb el conveni corresponent.

Recentment, amb l'entrada en vigor de la Llei 3/2015, de l'11 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives, s'ha habilitat també la presentació telemàtica del model 600 per a les autoliquidacions corresponents als contractes d'arrendaments d'immobles, sempre que la còpia del contracte de lloguer de la finca urbana s'adjunti a l'autoliquidació o es presenti a l'Institut Català del Sòl.

Amb l'aprovació d'aquesta Ordre s'amplia la possibilitat de presentació telemàtica del model 600 a tota la resta d'operacions subjectes a l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats. Aquesta mesura implica que la presentació telemàtica del model 600 deixa d'estar necessàriament condicionada a la presentació telemàtica prèvia de la declaració informativa resum que han de trametre els notaris per als fets imposables formalitzats en document públic.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

Modificar l'article 2.3 de l'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR