ORDRE ECO/3/2016, d'11 de gener, per la qual es deixen de subministrar els impresos d'autoliquidacions gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya i es deroga l'article 25 de l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya s'estableix, en l'article 25, la taxa de venda dels impresos de model d'autoliquidació, d'acord amb l'article 2.3-5 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny.

Malgrat tot, les modificacions normatives dels diversos impostos provoquen la necessitat de modificar els models d'autoliquidació, fet que comporta que els models impresos quedin, sovint, ràpidament obsolets. Cal afegir a aquest fet que l'elaboració dels impresos dels models d'autoliquidació suposa una despesa innecessària per a l'Administració, tenint en compte que tots els models poden descarregar-se del lloc web e-tributs i, per tant, es poden obtenir directament i gratuïtament, sense necessitat d'adquirir-los en les delegacions de l'Agència Tributària de Catalunya o en les oficines liquidadores de districte hipotecari.

Tanmateix, la Llei 29/2010, del 3 d'agost, de l'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, reconeix el dret dels ciutadans a relacionar-se amb les administracions públiques per mitjans electrònics i, correlativament, l'obligació de les administracions públiques de dotar-se de mitjans i sistemes electrònics perquè aquest dret es pugui exercir. En el marc d'aquesta legislació i amb la voluntat de consolidar el desplegament de l'Administració electrònica, la presentació telemàtica de les autoliquidacions tributàries, i l'eficiència econòmica i documental propiciada per aquesta modalitat de presentació, juntament amb el fet destacat anteriorment a mesura que el sistema informàtic permet la descàrrega de tots els impresos tributaris requerits per a la presentació de declaracions i autoliquidacions, deixa de tenir sentit l'elaboració dels impresos esmentats per a la seva venda posterior i el pagament d'una quota per part dels contribuents.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

A partir de l'1 de febrer de 2016, tots els impresos requerits per a la presentació de declaracions i autoliquidacions dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya, la presentació electrònica de les quals no sigui...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR