ORDRE ECO/356/2015, d'1 de desembre, per la qual es modifica l'Ordre ECO/322/2013, de 12 de desembre, per la qual es determinen els requisits necessaris per no liquidar i anul·lar les liquidacions dels deutes tributaris i no tributaris de la Generalitat de Catalunya que no excedeixen els 6 euros, i per la qual es determina el límit exempt respecte del qual a les sol·licituds de fraccionament i ajornament no serà necessària la prestació de garantia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l'Ordre ECO/322/2013, de 12 de desembre, per la qual es determinen els requisits necessaris per no liquidar i anul·lar les liquidacions dels deutes tributaris i no tributaris de la Generalitat de Catalunya que no excedeixen els 6,00 euros, i per la qual es determina el límit exempt respecte del qual a les sol·licituds de fraccionament i ajornament no serà necessària la prestació de garantia, es va establir l'import de 18.000,00 euros com a límit respecte del qual a les sol·licituds de fraccionament i ajornament d'ingressos de dret públic de la Generalitat de Catalunya no era necessària la prestació de garantia, en compliment del que estableixen la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Tenint en compte la situació economicofinancera actual, és pertinent actualitzar fins a la quantia de 30.000,00 euros el límit exempt respecte del qual no serà necessària la prestació de garantia en els procediments de fraccionament i ajornament.

Així mateix, l'Ordre esmentada regula els requisits per no liquidar o, en el seu cas, anul·lar les liquidacions d'import igual o inferior a 6,00 euros. Resulta convenient, però, flexibilitzar l'aplicació d'aquesta regulació i permetre modificar en relació amb determinats recursos de dret públic i de manera motivada tant aquest límit com les circumstàncies en què es pot aplicar aquesta previsió normativa.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l'article 3 de l'Ordre ECO/322/2013, de 12 de desembre, que queda redactat en els termes següents:

No serà exigible cap tipus de garantia per a les sol·licituds de fraccionament o d'ajornament de deutes d'un mateix deutor que tinguin la consideració d'ingressos de dret públic, quan, en el seu conjunt, el seu import total no ultrapassi els 30.000,00 euros, i estiguin en període de pagament voluntari o executiu. Per al càlcul d'aquest import total s'han de tenir en compte, en el moment de la sol·licitud de l'ajornament o fraccionament:

a) els deutes inclosos en la sol·licitud de l'ajornament o fraccionament,

b) els deutes del mateix deutor que han estat objecte d'altres sol·licituds d'ajornament o fraccionament que estiguin pendents de resoldre,

c) l'import dels venciments pendents d'ingrés dels deutes ajornats o fraccionats, llevat que estiguin garantits.

Article 2

S'afegeix una...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR