ORDRE EDU/119/2020, de 8 de juliol, per la qual s'estableix el calendari escolar del curs 2020-2021 per als centres educatius no universitaris de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

Atesa la necessitat de regular el calendari escolar que ha de regir per al curs 2020-2021, amb el dictamen del Consell Escolar de Catalunya, i fet el tràmit previ de consulta i participació amb els representants del personal al servei de les administracions públiques,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquesta Ordre s'aplica als centres educatius no universitaris de Catalunya, públics i privats, llevat d'aquells que per la seva singularitat tinguin un calendari específic autoritzat. Totes les referències que en aquesta Ordre es fan als serveis territorials i al seu director o directora, a la ciutat de Barcelona, cal entendre-les referides al Consorci d'Educació i la seva gerent.

Article 2

Calendari

2.1 El curs escolar 2020-2021 comprèn el període que va des de l'1 de setembre de 2020 fins al 31 d'agost de 2021.

2.2 En el segon cicle d'educació infantil, l'educació primària, l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny, el curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà, el curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior i en la resta dels ensenyaments de règim especial, llevat de les escoles oficials d'idiomes, les classes han de començar el dia 14 de setembre.

En els cicles formatius de grau superior de formació professional inicial i d'arts plàstiques i disseny, les classes han de començar el dia 21 de setembre.

En els ensenyaments de centres i aules de formació d'adults, les classes han de començar no més tard del 21 de setembre. En els ensenyaments de les escoles oficials d'idiomes les classes s'han d'iniciar no més tard del 28 de setembre.

En tots els ensenyaments, la preparació del curs i l'aprovació d'horaris s'ha d'haver efectuat en els dies anteriors a la data d'inici de les classes.

2.3 Les activitats escolars finalitzen el dia 22 de juny, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i les de la formació professional, que ho han de fer d'acord amb la seva programació acadèmica. A l'educació secundària obligatòria es programaran activitats amb caràcter obligatori per a tots els alumnes, almenys fins al dia 17 de juny.

2.4 Amb l'autorització prèvia del director o directora dels serveis territorials, els centres poden programar per als alumnes que inicien el segon cicle d'educació infantil un inici de les classes gradual que, començant el dia 14 de setembre, no vagi més enllà del 21 de setembre i comporti un mínim d'1,5 hores de permanència seguida al centre.

2.5 Els directors dels serveis territorials, per circumstàncies concretes d'organització d'un centre, poden autoritzar l'endarreriment de la data de començament de les classes al centre, o en alguna etapa o règim en particular. En tot cas, cal vetllar perquè l'inici del curs d'aquests ensenyaments no superi la data límit de 21 de setembre, excepte si és per causes de força major.

2.6 Els centres de formació professional inicial que disposen d'autorització per aplicar mesures flexibilitzadores de l'oferta, recollides al Decret 284/2011, d'1 de març, d'ordenació de la formació professional inicial, han d'ajustar les dates d'inici i d'acabament de les classes al que estableixen les autoritzacions corresponents. Així mateix, els directors dels serveis territorials poden autoritzar calendaris específics per als ensenyaments de règim especial.

2.7 Les activitats d'avaluació dels alumnes del segon curs de batxillerat i del darrer curs dels cicles formatius de grau superior s'han de programar a cada centre segons les necessitats derivades de la seva inscripció al procediment d'accés als estudis universitaris. Les activitats d'avaluació ordinària dels alumnes del darrer curs de cicles formatius de grau mitjà de formació professional s'han de programar a cada centre de manera que el dia 15 de juny hagin finalitzat.

2.8 Les activitats d'avaluació extraordinàries de l'educació secundària obligatòria s'han de fer entre el 17 i el 22 de juny de 2021, després de l'avaluació final ordinària. Les activitats d'avaluació extraordinàries del primer curs de batxillerat, dels cicles formatius d'ensenyaments esportius i d'arts plàstiques i disseny i, quan...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR