ORDRE EDU/156/2020, de 18 de setembre, per la qual se suprimeixen i es creen diversos preus públics i els imports de determinats ensenyaments, cursos i formacions impartits a distància per l'Institut Obert de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

Aquesta ordre neix per la conveniència d'unificar la regulació dels preus públics dels ensenyaments, cursos i formacions impartits en la modalitat a distància per l'Institut Obert de Catalunya, la qual cosa suposa suprimir els preus existents i crear-ne de nous.

La creació de nous preus públics per eliminació d'altres preus existents, atén l'objectiu de simplificar la normativa que regula els preus públics per la matrícula en els ensenyaments per assignatures, matèries, mòduls, crèdits i unitats formatives que imparteix l'Institut Obert de Catalunya. En alguns casos, els imports dels preus s'han d'harmonitzar amb els preus dels ensenyaments presencials, en centres que depenen del Departament d'Educació.

Per tal de simplificar la normativa que regula els preus públics per la matrícula dels ensenyaments de graduat en educació secundària obligatòria i dels ensenyaments de batxillerat per matèries, es suprimeixen els preus abans esmentats i es creen nous preus públics en funció de les matèries a les quals es matricula cada alumne.

D'acord amb la nova normativa que modifica la forma d'accés als cicles formatius de grau superior, es suprimeix el preu públic per la formació per a la prova d'accés i es creen nous preus per les matèries que es matricula cada alumne.

L'increment notable de la demanda d'alumnes visitants matriculats en centres docents presencials, que estudien algunes matèries a l'Institut Obert de Catalunya, fa necessari crear nous preus públics per compensar les despeses d'aquest servei.

L'oferta d'ensenyaments a distància per al coneixement de la llengua catalana i per adquirir la competència digital requereix crear uns nous preus públics per regular el finançament d'aquests serveis a l'Institut Obert de Catalunya. Finalment, l'oferta de cursos monogràfics a distància comporta també, crear nous preus públics.

D'altra banda, per tal de donar coherència a la creació dels preus dels ensenyaments d'idiomes a distància oferts per l'Institut Obert de Catalunya, equivalents a la formació que ofereixen les escoles oficials d'idiomes, es suprimeixen els preus existents i se'n creen de nous amb l'increment del preu pels serveis d'accés a la plataforma i materials didàctics.

Mitjançant les ordres EDC/226/2006, de 3 de maig, (DOGC núm. 4632, de 12.5.2006); EDU/348/2008, de 8 de juliol (DOGC núm. 5176, de 18.7.2008); EDU/258/2010, de 20 d'abril (DOGC núm. 5619, de 30.4.2010); EDU/426/2010, de 17 d'agost (DOGC núm. 5705, d'1.9.2010), ENS/115/2012, de 26 d'abril, (DOGC núm. 6122, de 7.5.2012); ENS/164/2013, de 3 de juliol (DOGC núm. 6422 de 22.7.2013), ENS/76/2014, de 27 de febrer, (DOGC núm. 6589, de 25.3.2014), ENS/162/2015, de 29 de maig, (DOGC núm. 6885, de 4.6.2015) es van crear diversos preus públics d'ensenyaments, formacions i cursos impartits a distància per l'Institut Obert de Catalunya.

Mitjançant les ordres ENS/32/2011, de 23 de febrer (DOGC núm. 5832, de 8.3.2011), ENS/52/2012, de 23 de febrer (DOGC núm. 6084 de 9.3.2012) i ENS/61/2013, de 10 d'abril (DOGC núm. 6360, de 22.4.2013) es van modificar els imports de diversos preus públics d'ensenyaments, formacions i cursos impartits a distància per l'Institut Obert de Catalunya.

Així doncs, aquesta ordre pretén unificar l'articulat de les ordres de creació, supressió i modificació dels preus públics d'ensenyaments, cursos i formacions a l'Institut Obert de Catalunya i que es relacionen en la disposició derogatòria, per tal de simplificar la normativa existent.

Per això, d'acord amb el que estableix el Capítol III del Títol I del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, a proposta de la Direcció General de Centres Públics i d'acord amb els informes favorables de la Intervenció Delegada i de l'Assessoria Jurídica del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

Ordeno:

Article 1

Supressió

1.1 Es suprimeixen els preus públics creats per l'Ordre EDU/348/2008, de 8 de juliol, dels ensenyaments i la formació a distància que presta l'Institut d'Educació Secundària Obert de Catalunya següents:

  1. Per la matrícula en els ensenyaments de batxillerat a distància

    a.1) Preu públic per la matrícula en una o dues assignatures.

    a.2) Preu públic per la matrícula en tres o més assignatures.

  2. Per la matrícula en el curs de preparació de la prova d'accés a cicles formatius de grau superior a distància.

  3. Per la matrícula en la formació per a les proves d'accés a distància.

    1.2 Es suprimeixen els preus públics creats per l'Ordre EDU/258/2010, de 20 d'abril, pels ensenyaments i serveis a distància que presta l'Institut d'Educació Secundària Obert de Catalunya següents:

  4. Per la matrícula, per trimestre, en els ensenyaments de graduat en educació secundària obligatòria a distància.

    a.1) Pel material didàctic i el manteniment del campus virtual, en la matrícula de fins a quatre mòduls.

    a.2) Pel material didàctic i el manteniment del campus virtual, en la matrícula de cinc o més mòduls.

  5. Per la matriculació i el material didàctic en cada crèdit, per semestre, en els ensenyaments de formació professional impartits per l'Institut d'Educació Secundària Obert de Catalunya en la modalitat a distància.

    D'acord amb l'article 1 de l'Ordre ENS/32/2011, de 23 de febrer es simplifica la denominació del preu abans esmentat, que passa a denominar-se ”Per la matriculació en cada crèdit en els ensenyaments de formació professional impartits per l'Institut Obert de Catalunya en la modalitat a distància”.

  6. Per la matrícula anual en assignatures específiques de la formació per a la prova d'accés a cicles formatius de grau superior a distància.

    1.3 Se suprimeix el preu públic per la matriculació en els mòduls dels ensenyaments d'idiomes del nivell bàsic, en la modalitat a distància, que imparteix l'Institut d'Educació Secundària Obert de Catalunya, creat en l'Ordre EDU/426/2010, de 17 d'agost.

    1.4 Se suprimeix el preu públic per la inscripció en el curs de preparació de les proves d'obtenció del certificat oficial d'idiomes de nivell intermedi en la modalitat a distància, creat en l'Ordre EDU/115/2012 de 26 d'abril.

    1.5 Se suprimeix el preu públic per la inscripció a la formació equivalent a la formació pedagògica i didàctica en la modalitat a distància, que imparteix l'Institut d'Educació Secundària Obert de Catalunya creat en l'Ordre ENS/164/2013 de 3 de juliol.

    1.6 Es suprimeixen els preus públics creats per l'Ordre ENS/163/2013 de 10 de juliol, pels serveis a distància que presta l'Institut d'Educació Secundària Obert de Catalunya següents:

  7. Per la inscripció en la convocatòria d'avaluació dels continguts i aprenentatges dels títols LOE.

  8. Per la inscripció en la convocatòria d'avaluació dels continguts i aprenentatges del títols LOGSE.

    1.7 Se suprimeix el preu públic per la inscripció en el curs de preparació de les proves d'obtenció del certificat oficial d'idiomes de nivell avançat en la modalitat a distància, que imparteix l'Institut d'Educació Secundària Obert de Catalunya creat en l'Ordre ENS/76/2014 de 27 de febrer.

    1.8 Es suprimeixen els preus públics creats per l'Ordre ENS/162/2015, de 29 de maig, pels serveis a distància que presta l'Institut d'Educació Secundària Obert de Catalunya següents:

  9. Per la matrícula en cada mòdul professional, en els cicles formatius de formació professional inicial derivats de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació

  10. Per la matrícula en cada unitat formativa en els ensenyaments de formació professional a distància (ensenyaments LOE).

Article 2

Creació

2.1 Es creen els preus públics en els ensenyaments de graduat en educació secundària obligatòria a distància següents:

  1. El preu en la matrícula del primer mòdul en els ensenyaments de graduat en educació secundària obligatòria.

  2. El preu en la matrícula de cada mòdul addicional en els ensenyaments de graduat en educació secundària obligatòria.

  3. El preu pels serveis d'accés a la plataforma i els materials didàctics pel primer mòdul, en els ensenyaments de graduat en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR