ORDRE EMC/127/2017, de 16 de juny, per la qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials en diumenge i dies festius per als anys 2018 i 2019.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

L'article 1.2.c) de la Llei 3/2014, de 19 de febrer, d'horaris comercials i de mesures per a determinades activitats de promoció (DOGC núm. 6568, de 24.2.2014), determina que el nombre màxim de diumenges i festius que els establiments comercials poden romandre oberts durant l'any és de vuit. Així mateix, afegeix que cada ajuntament ha de designar dos festius addicionals per al seu àmbit territorial municipal, que s'han de comunicar d'acord amb el que estableixi l'ordre del departament competent en matèria de comerç.

El punt 1 de la disposició addicional de la Llei 3/2014, esmentada, preveu que, mitjançant una ordre del departament competent en matèria de comerç, escoltat el Consell Assessor de la Generalitat de Catalunya en matèria de comerç, s'ha d'establir anualment el calendari dels diumenges i els festius que poden obrir els establiments comercials.

El punt 3 de la disposició addicional de la mateixa Llei 3/2014, permet als ajuntaments la possibilitat de substituir dates del citat calendari d'obertures comercials autoritzades amb caràcter general. D'acord amb aquesta previsió, tal com ha vingut succeint des de l'any 1997, els articles 2, 3 i 4 d'aquesta Ordre regulen l'exercici de la facultat per substituir fins a dues dates del calendari de festius amb obertura comercial autoritzada amb caràcter general.

En relació amb els dos festius addicionals anuals que els ajuntaments han de designar, pel que fa als anys 2018 i 2019, l'article 5 d'aquesta Ordre estableix el termini màxim del qual disposaran els consistoris per presentar la comunicació preceptiva a la Direcció General de Comerç.

Per raons de seguretat jurídica l'article 6 d'aquesta Ordre preveu dos dies festius addicionals, que s'afegirien al calendari general de 8 festius, que seran d'aplicació als termes municipals dels ajuntaments que no hagin presentat la comunicació en els terminis que s'hagin establert.

Pels motius exposats, i d'acord amb el punt 1 de la disposició addicional de la Llei 3/2014, de 19 de febrer, abans esmentada; escoltat el Consell Assessor de la Generalitat de Catalunya en matèria de comerç, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Els vuit dies festius que els establiments comercials de Catalunya poden romandre oberts al públic per als anys 2018 i 2019, d'acord amb el que estableix la Llei 3/2014, de 19 de febrer, d'horaris comercials...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR