ORDRE EMC/134/2016, de 26 de maig, per la qual es crea l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) i s'autoritza la desadscripció de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

El Decret 787/1976, de 5 de març, va aprovar la transformació de l'Escola no estatal d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona en l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial, adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Per l'Acord de Govern de la Generalitat de 8 de juliol de 1998, es va aprovar la constitució del Consorci Escola Industrial de Barcelona, que va assumir la titularitat de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona i, per tant, la gestió, l'organització i la regulació de la docència, la recerca i la prestació de serveis d'aquesta escola. El 9 de març de 2000 es va signar el conveni que regulava les condicions de l'adscripció de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona a la Universitat Politècnica de Catalunya.

La Universitat Politècnica de Catalunya ha acordat la creació de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), amb l'objectiu que esdevingui un centre de qualitat i un referent internacional en l'àmbit de l'enginyeria, en la qual s'ha d'integrar l'estructura acadèmica de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona, juntament amb els estudis universitaris oficials de l'àmbit de l'enginyeria de materials i de l'enginyeria química que actualment imparteix l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona de la mateixa Universitat Politècnica de Catalunya.

L'Administració de la Generalitat de Catalunya, el Consorci Escola Industrial de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya van signar, el 23 de desembre de 2015, un contracte programa, per al període 2015-2022, per a la implantació i funcionament de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE).

En data 7 de gener de 2016, el Consorci Escola Industrial de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya van subscriure un conveni que regula les condicions de la desadscripció de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona i la seva integració a l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) d'aquesta universitat.

De conformitat amb el que estableixen la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats; la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya; el Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials; el Reial decret 420/2015, de 29 de maig, de creació, reconeixement, autorització i acreditació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR