ORDRE EMC/300/2016, de 7 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de les subvencions convocades per la fundació Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) relatives al Programa ICREA Acadèmia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

L'article 158.1 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat, en matèria de recerca científica i tècnica, la competència exclusiva amb relació als centres i les estructures de recerca de la Generalitat i als projectes que aquesta finança.

L'article 65 de la Llei 7/2011, del 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres, defineix la fundació Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) com una estructura de recerca impulsada pel Govern de la Generalitat que té per objectiu principal contribuir a la captació i la retenció de talent internacional, mitjançant un procés de selecció basat en el mèrit científic, i contribuir significativament a l'excel·lència en la recerca.

El Programa ICREA Acadèmia es va iniciar l'any 2008 amb la finalitat d'incentivar i recompensar l'excel·lència investigadora del personal docent i investigador doctor amb vinculació permanent a una universitat pública de Catalunya. Es tracta d'un programa d'intensificació de la recerca del professorat que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d'expansió de la seva activitat investigadora. L'adhesió de les universitats públiques catalanes al Programa ICREA Acadèmia s'ha produït mitjançant la subscripció d'un conveni entre cada universitat i ICREA amb data de 18 de setembre de 2008. El conveni articula el desenvolupament del Programa i determina els efectes del reconeixement del professorat com a investigador o investigadora ICREA Acadèmia; a més, estableix els compromisos que assumeix la universitat i la compensació que rep per la seva col·laboració en la gestió del Programa. També s'hi concreten els aspectes relatius a la compatibilitat de les subvencions vinculades al Programa, així com a la seva acceptació, justificació i publicitat.

ICREA, en tant que fundació del sector públic de la Generalitat, resta subjecta a les previsions de la disposició addicional setzena de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per a la concessió de subvencions. Aquesta disposició, que ha estat modificada per la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, requereix com a novetat que les fundacions del sector públic només puguin concedir subvencions amb càrrec als pressupostos públics quan siguin autoritzades per l'Administració a la qual estigui adscrita la fundació, que també ha d'aprovar les bases reguladores de les convocatòries.

La Resolució de 3 de novembre de 2016, del secretari d'Universitats i Recerca del Departament d'Empresa i Coneixement, ha autoritzat el director d'ICREA, a convocar i concedir les subvencions del Programa ICREA Acadèmia, en els termes que preveu el conveni d'adhesió subscrit per les universitats públiques catalanes el 18 de setembre de 2008, d'acord amb les bases reguladores aprovades per aquesta Ordre.

Per tot això, a proposta del director general de Recerca, en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Bases reguladores

1.1 Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores, que han de regir la concessió de les subvencions del Programa ICREA Acadèmia, d'intensificació de l'activitat de recerca del personal docent i investigador doctor amb vinculació permanent a les universitats públiques catalanes, convocades per la fundació Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), en els termes que preveu el conveni d'adhesió al Programa subscrit per cada universitat amb ICREA el 18 de setembre de 2008.

1.2 L'accés al Programa ICREA Acadèmia suposa per al professorat beneficiari el seu reconeixement com a investigador o la investigadora ICREA Acadèmia. Això comporta per a l'investigador o investigadora l'assignació d'un premi personal i la dedicació prioritària a activitats de recerca, i per a la seva universitat la percepció d'una subvenció en els termes i amb l'abast que preveuen a aquestes bases reguladores.

Aquestes bases, que figuren a l'annex d'aquesta Ordre, s'han de publicar al web http://www.icrea.cat .

Article 2

Convocatòria

Correspon al director d'ICREA efectuar la convocatòria d'acord amb les bases reguladores aprovades en aquesta Ordre. La convocatòria s'ha de publicar íntegrament al web http://www.icrea.cat , i se n'ha de publicar un extracte al DOGC mitjançant Edicte.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC. Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i sens perjudici del que estableix l'article 44 de la mateixa Llei.

Barcelona, 7 de novembre de 2016

Jordi Baiget i Cantons

Conseller d'Empresa i Coneixement

Annex

Bases reguladores del Programa ICREA Acadèmia

—1 Objecte

1.1 Aquestes bases reguladores han de regir la concessió de les subvencions convocades en règim de concurrència competitiva per ICREA, en el marc del Programa ICREA Acadèmia, en els termes que preveu el conveni d'adhesió subscrit per les universitats públiques catalanes el 18 de setembre de 2008. El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR