ORDRE EMC/34/2017, de 8 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de les beques Balsells - Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Universitat de Colorado Boulder (BBC), la Universitat de California, Irvine (BBI) i la Universitat de California, Davis (BBD).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

El Programa de beques Balsells-Generalitat de Catalunya es va instituir gràcies a la iniciativa de Pere Balsells, empresari català establert a Califòrnia, d'iniciar un programa de beques adreçat a joves estudiants catalans d'enginyeria. Donant resposta a aquesta iniciativa, l'any 1996 es va signar un conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Universitat de California, Irvine (UCI) amb l'objectiu d'establir al campus d'aquesta universitat el programa de beques Balsells-Generalitat de Catalunya en l'àmbit de l'enginyeria.

Atès el resultat satisfactori i el gran interès a continuar la cooperació iniciada amb el programa a Irvine, l'any 2009 Pere Balsells va presentar una nova proposta emulant el mateix model reeixit de la UCI. Per aquest motiu, es va signar un conveni per establir un nou programa de beques Balsells-Generalitat de Catalunya, aquesta vegada amb la Universitat de Colorado Boulder (UCB), centrat en l'àmbit de la bioenginyeria i ampliat recentment a tots els àmbits de l'enginyeria.

En la mateixa línia, el 2014 Pere Balsells va expressar el seu desig d'establir un tercer programa de beques Balsells-Generalitat de Catalunya a la Universitat de California, Davis (UCD), aquest cop en l'àmbit agroalimentari i seguint un model similar al dels programes anteriors. El nou programa es va iniciar l'any 2015 mitjançant el corresponent conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Balsells Foundation.

Aquestes bases es regeixen pel que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores aprovat per l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, i se n'aprova el text íntegre.

Per tot això, a proposta de la persona titular de la Direcció General de Recerca, en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Bases reguladores

1.1 Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores que han de regir la concessió de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Universitat de Colorado Boulder (BBC), la Universitat de California, Irvine (BBI), i la Universitat de California, Davis (BBD) per cursar els estudis detallats als annexos 2, 3 i 4 d'aquestes bases, respectivament.

1.2 Aquestes bases reguladores, que figuren a l'annex I d'aquesta Ordre, s'han de publicar íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat ( https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html ).

Article 2

Convocatòries

Correspon a la persona titular de la Secretaria d'Universitats i Recerca efectuar la convocatòria de beques corresponent a cada universitat d'acord amb les bases reguladores aprovades en aquesta Ordre. La convocatòria s'ha de publicar íntegrament al DOGC i al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat ( https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html ).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46 en relació amb l'article 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 8 de març de 2017

Jordi Baiget i Cantons

Conseller d'Empresa i Coneixement

Annex 1

Bases reguladores

  1. Objecte i durada

    1.1 Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió de les beques Balsells-Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Universitat de Colorado Boulder (BBC), la Universitat de California, Irvine (BBI) i la Universitat de California, Davis (BBD), d'acord amb les especificitats detallades als annexos 2, 3 i 4 d'aquestes bases.

    1.2 Les beques tindran una durada de 12 mesos ininterromputs, per al curs acadèmic 2017-2018.

  2. Requisits de les persones sol·licitants

    Les persones sol·licitants han de complir els requisits exigits per a cada modalitat de beca establerta en cadascuna de les universitats, que es detallen als annexos 2, 3 i 4 d'aquestes bases.

  3. Import dels ajuts

    Cada convocatòria establirà l'import global màxim procedent dels pressupostos prorrogats de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2015 (mentre no entrin en vigor els del 2017) destinat a les beques convocades a cada universitat.

  4. Publicitat

    Atès que l'import de la beca supera els 3.000 euros, la Secretaria d'Universitats i Recerca del Departament d'Empresa i Coneixement en farà publicitat per al coneixement general de la ciutadania mitjançant l'exposició d'una relació al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya ( http://tauler.gencat.cat ) i també les publicarà al DOGC, amb expressió de la convocatòria, el programa, el crèdit pressupostari al qual s'imputen, els beneficiaris, la quantitat concedida i la finalitat o finalitats de la subvenció, d'acord amb allò que disposa la base número 15 de l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny.

  5. Sol·licituds i documentació

    5.1 Les sol·licituds i la documentació annexa per a cadascuna de les modalitats de beca a les quals es vulgui optar s'han de presentar, d'acord amb el model normalitzat, al Registre de la Secretaria d'Universitats i Recerca del Departament d'Empresa i Coneixement (Via Laietana, 2, 08003 Barcelona), sens perjudici del que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, d'acord amb el que estableix la disposició derogatòria única de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

    Les sol·licituds també es podran presentar per mitjans telemàtics a través del Registre electrònic de la Generalitat de Catalunya, mitjançant una petició genèrica disponible a la seu electrònica ( http://seu.gencat.cat ). En aquest cas, caldrà adjuntar a la petició genèrica el formulari normalitzat disponible a Tràmits gencat ( http://tramits.gencat.cat ).

    5.2 Per poder presentar la sol·licitud electrònicament, cal que la persona sol·licitant disposi d'un certificat digital vàlid i vigent emès per qualsevol entitat de certificació classificada pel Consorci Administració Oberta de Catalunya com a vàlida per identificar la ciutadania davant de les administracions públiques catalanes ( http://tramits.gencat.cat/certificacio-digital/certificats-acceptats/ ).

    S'admeten els sistemes de signatura electrònica avançada incorporats en el document nacional d'identitat electrònic, els certificats idCAT i idCat Mòbil emesos pel Consorci Administració Oberta de Catalunya o altres sistemes de signatura electrònica avançada que representin una persona física.

    En el cas que la persona sol·licitant no disposi de signatura electrònica avançada, un cop emplenada i enviada la sol·licitud per mitjans electrònics, haurà de descarregar i d'imprimir el document d'acusament de rebuda que es generarà automàticament, signar-lo i fer-lo arribar, en el termini de 10 dies, a la Secretaria d'Universitats i Recerca d'acord amb les previsions de l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, d'acord amb el que estableix la disposició derogatòria única de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

    5.3 El formulari de sol·licitud es pot descarregar des de la pàgina web de Tràmits gencat ( http://tramits.gencat.cat ).

    5.4 Per als casos de sol·licituds efectuades per mitjans electrònics, aquestes es consideraran presentades davant l'Administració de la Generalitat de Catalunya quan s'enregistrin en el Registre electrònic de la Generalitat de Catalunya mitjançant una petició genèrica, tot adjuntant el formulari normalitzat de sol·licitud, i quedi constància a l'assentament d'entrada de les dades següents: número de registre d'entrada, data i hora de presentació, tipus de document i assumpte, identificació de la persona sol·licitant o de la persona representant, i identificació de l'òrgan al qual s'adreça la sol·licitud.

    5.5 En el cas que es produeixi una interrupció no planificada en el funcionament dels sistemes electrònics durant l'últim dia establert per a la realització del tràmit corresponent, aquest es podrà dur a terme durant els tres dies hàbils consecutius.

    5.6 Amb la signatura de la sol·licitud, la persona signant dóna el seu consentiment a la Secretaria d'Universitats i Recerca per verificar les dades i obtenir els certificats necessaris per a la tramitació de la beca. Si la persona sol·licitant denega expressament aquesta autorització, caldrà que aporti el certificat o certificats acreditatius corresponents.

    5.7 Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació a què fan referència les bases específiques dels annexos 2, 3 i 4 d'aquestes bases generals.

    En el cas de tramitació presencial, tota la documentació presentada ha de ser còpia autèntica. També s'accepta la documentació original.

    En el cas de tramitació per mitjans electrònics, les persones sol·licitants poden presentar còpies digitalitzades dels documents, d'acord amb la normativa vigent. La Secretaria d'Universitats i Recerca pot sol·licitar a l'arxiu corresponent la confrontació del contingut de les còpies aportades. Davant la impossibilitat d'aquesta confrontació i amb caràcter excepcional, pot...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR