ORDRE EMC/6/2020, de 17 de gener, per la qual s'aprova la tramitació electrònica obligatòria dels procediments d'avaluació, certificació i acreditació de la Comissió d'Avaluació de la Recerca de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (d'ara endavant, AQU Catalunya) ha estat pionera en l'ús de mitjans telemàtics per a la gestió dels procediments d'avaluació, certificació i acreditació de la Comissió d'Avaluació de la Recerca, com ara l'obtenció de l'informe previ a la contractació per a professorat lector, l'emissió de les acreditacions de recerca i recerca avançada, prèvies a la contractació com a professorat agregat o catedràtic, respectivament, i les avaluacions de l'activitat investigadora del personal docent i investigador de les universitats catalanes.

Així, des de l'any 2004, ha estat possible presentar les sol·licituds d'avaluació per mitjans telemàtics a través del portal de l'Administració Oberta de Catalunya (CAT365). L'any 2013, AQU Catalunya va optar per la tramitació íntegrament telemàtica de les sol·licituds d'avaluació, fet que coincidí amb la migració del CAT365 a l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya (OVT). Amb aquell procés de migració, AQU Catalunya va incorporar tots els tràmits d'avaluació de professorat al sistema en línia.

Amb la integració dels tràmits d'avaluació del professorat a l'OVT, la presentació de la documentació fou molt més clara, ja que cada document estava tipificat i tenia el seu termini de lliurament. També es van reduir les càrregues administratives, en benefici de la persona sol·licitant, incorporant la consulta de dades i documents mitjançant les plataformes d'interoperabilitat a través de la Plataforma d'Integració i Col·laboració Administrativa (PICA).

L'impuls definitiu de l'administració electrònica va arribar amb les lleis 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, que assumien plenament el funcionament electrònic de l'Administració pública. Concretament, l'article 14.3 de la Llei 39/2015, ja esmentada, regula el dret i l'obligació dels ciutadans de relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques, sobre la base de la llibertat de les persones físiques per escollir si s'hi comuniquen a través de mitjans electrònics o no, excepte que estiguin obligades a fer-ho. L'apartat 3 del mateix article assenyala que, reglamentàriament, les administracions poden establir l'obligació de relacionar-se amb elles a través dels mitjans electrònics per a uns procediments determinats i per a certs col·lectius de persones...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR