ORDRE EMC/97/2018, de 29 de juny, sobre l'atorgament dels guardons del turisme de Catalunya, convocatòria 2018.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

L'article 171.f) de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya (DOGC núm. 4680, de 20.7.2006), en relació amb l'article 114, estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya, mitjançant els seus òrgans competents, la fixació dels criteris, la regulació de les condicions i l'execució i el control de les línies públiques de suport i de promoció del turisme.

El Decret 241/2005, de 8 de novembre, pel qual es regulen els guardons del turisme (DOGC núm. 4507, de 10.11.2005), estableix el reconeixement per l'esforç i la dedicació en favor del turisme; i mitjançant la publicació d'aquesta Ordre es compleix a l'article 2 del Decret esmentat i s'estableix el procediment de concessió dels guardons per la convocatòria de l'any 2018.

Vist que les competències en matèria de turisme corresponen al Departament d'Empresa i Coneixement; i vist que, entre les funcions de la Direcció General de Turisme, s'inclou la de dissenyar, coordinar i executar les polítiques per al foment de la competitivitat del sector turístic, la innovació i la qualitat dels productes turístics de Catalunya;

Vist que amb motiu de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural el Departament d'Empresa i Coneixement ha declarat 2018 Any del Turisme Cultural, i que en aquest marc commemoratiu tindran consideració especial aquelles iniciatives que emmarquin activitats i ofereixen serveis relacionats amb el sector cultural;

Vist que al nostre país tenim molts recursos culturals que s'estan transformant en experiències turístiques úniques, i que especialment en aquest any es volen posicionar com a eix clau de diferenciació de la destinació i permetre valorar la cultura local i tenir en compte de forma particular les actuacions respectuoses amb la cultura en tots els seus vessants, sense deixar de banda l'oportunitat per insistir en la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.

Per tot això exposat,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Fer pública la convocatòria per a la concessió dels guardons del turisme de Catalunya per a l'any 2018 d'acord amb les bases reguladores que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Sol·licituds i termini de presentació

2.1 El termini de presentació de candidatures finalitzarà transcorregut un mes des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre.

2.2 Les sol·licituds s'han de presentar als llocs i pels mitjans que especifica la base 4 de l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Òrgan competent per a la concessió dels guardons

El/la conseller/a d'Empresa i Coneixement és l'òrgan competent per a la concessió dels guardons del turisme de Catalunya.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 de juny de 2018

María Àngels Chacón i Feixas

Consellera d'Empresa i Coneixement

Annex

Bases reguladores per a l'atorgament dels guardons del turisme de Catalunya per l'any 2018

Base 1

Objecte i finalitat

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular l'atorgament dels guardons del turisme de Catalunya.

1.2 La finalitat dels guardons del turisme de Catalunya és reconèixer l'esforç i la dedicació de persones físiques i jurídiques, públiques i privades en favor del turisme, i servir d'instrument per estimular comportaments professionals i actuacions individuals o col·lectives que col·laborin a millorar la imatge turística de Catalunya i dels seus serveis turístics.

1.3 Tipus de guardons.

1.3.1 La Medalla del Turisme de Catalunya és el reconeixement a la persona física que, amb el seu esforç i dedicació, ha contribuït de manera especial a la promoció del turisme amb la prestació de serveis rellevants al sector, en qualsevol dels seus aspectes o modalitats, o bé hagi contribuït amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos turístics de Catalunya i al posicionament internacional de la destinació.

1.3.2 El Diploma Turístic de Catalunya és el reconeixement a la institució, la corporació, l'entitat o l'establiment que hagi destacat per la seva activitat en favor del foment del turisme a Catalunya i a la internacionalització de la nostra destinació.

1.4 Categories dels guardons.

En la convocatòria d'enguany es lliurarà una Medalla del Turisme o un Diploma Turístic de Catalunya, en funció de si el reconeixement és per a una persona física o per a una institució, corporació, entitat o establiment, per cadascuna de les quatre categories següents:

  1. Millor experiència turística.

  2. Innovació en accions promocionals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR