ORDRE EMO/226/2015, de 17 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al desenvolupament d'activitats en matèria de promoció sindical i es fa pública la convocatòria per a l'any 2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

D’acord amb l’article 45.3 de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l’Estatut d’autonomia de Catalunya (EAC) (DOGC núm. 4680, de 20.7.2006), correspon a la Generalitat, en matèries de la seva competència, l’exercici de l’activitat de foment, i amb aquesta finalitat pot atorgar subvencions amb càrrec a fons propis (article 114 de l’EAC).

El Departament d’Empresa i Ocupació fa pública la convocatòria de l’any 2015 per a la concessió de subvencions per al desenvolupament d’activitats en matèria de promoció sindical que duguin a terme organitzacions sindicals a Catalunya.

Les entitats beneficiàries de les subvencions esmentades han d’acreditar que disposen d’un mínim de l’1% de representants escollits respecte del total a Catalunya, en data 31 de desembre de 2014.

L’objecte dels ajuts econòmics són les accions d’informació, assistència tècnica, formació i promoció sindical per gestionar activitats i serveis dirigits a la integració i la promoció social, professional i laboral del treballadors i treballadores.

Atesos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que n’aprova el Reglament;

Atès el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atesa la Llei 2/2015, d’11 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015 (DOGC núm. 6830, de 13.3.2015);

Atès l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb l’informe previ de l’Àrea Jurídica de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada del Departament d’Empresa i Ocupació, i en ús de les facultats que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aprovar les bases reguladores de la concessió de subvencions a les organitzacions sindicals per a la promoció de l’acció sindical i fer pública la convocatòria per a l’any 2015.

Article 2

Aplicació pressupostària i import

L'import màxim destinat a la concessió d'aquestes subvencions és de 800.000,00 euros amb càrrec a la partida pressupostària IU0101 D/484000100/1210/0000 del pressupost per al 2015, condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

L’atorgament de les subvencions està supeditat a la possibilitat de reducció parcial o total de la subvenció, abans que no es dicti la resolució definitiva d’atorgament, a conseqüència de les restriccions que derivin del compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

Article 3

Sol·licituds i termini de presentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

3.2 Les sol·licituds s'han de presentar als llocs i pels mitjans que s’especifica a la base 6.

Article 4

Òrgan competent, resolució dels ajuts i recursos

L'òrgan competent per dictar la resolució, el termini per a la finalització del procediment, el mitjà de notificació i el règim de recursos s’estableixen a la base 8.

Disposició derogatòria

Queda derogada l’Ordre EMO/331/2014, de 17 de novembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al desenvolupament d’activitats en matèria de promoció sindical i es fa pública la convocatòria per a l’any 2014 (DOGC núm. 6749, de 13.11.2014).

Disposició transitòria

Les subvencions atorgades en base a l’Ordre EMO/331/2014, de 17 de novembre, es continuaran regint per aquesta disposició.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 17 de juliol de 2015

Felip Puig i Godes

Conseller d'Empresa i Ocupació

Annex

Bases reguladores

Base 1

Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és regular la concessió de subvencions per al desenvolupament d’activitats en matèria de promoció de l’acció sindical que duguin a terme les organitzacions sindicals a Catalunya.

Base 2

Entitats beneficiàries

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les organitzacions sindicals que disposin d’un mínim de l’1% de representants escollits respecte del total a Catalunya, en data 31 de desembre de 2014.

Base 3

Requisits per obtenir la condició de beneficiària

Les entitats sol·licitants han de complir els requisits següents, el compliment dels quals s’ha d’acreditar d’acord amb el que s’estableix a la base 6:

  1. Donar ocupació, almenys, al 2% de treballadors/ores amb discapacitat sobre el nombre total de treballadors/ores de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l’article 42 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i la seva inclusió social, i el Reial decret 364/2005, de 8 d’abril, pel que es regula el compliment alternatiu amb caràcter excepcional de la quota de reserva en favor dels treballadors amb discapacitat (BOE núm. 94, de 20.4.2005) i el Decret 86/2015, de 2 de juny, sobre l’aplicació de la quota de reserva del 2% a favor de persones amb discapacitat en empreses de 50 o més persones treballadores i de les mesures alternatives de caràcter excepcional al seu compliment (DOGC núm. 6885, de 4.6.2015). Aquest requisit només és aplicable en el cas d’empreses amb una plantilla igual o superior a cinquanta persones.

  2. Complir les obligacions tributàries davant l’Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social. Aquest compliment s’haurà de mantenir al llarg de tot el procediment: en el moment de presentació de la sol·licitud, previ a la resolució d’atorgament i abans de rebre qualsevol pagament.

  3. No trobar-se en cap de les circumstàncies que impedeixen adquirir la condició de beneficiari previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

  4. Indicar, d’acord amb els agents socials, els mitjans que utilitzen per prevenir i detectar casos d’assetjament sexual i d’assetjament per raó de sexe i d’intervenir-hi en llurs centres de treball. Aquest requisit només és aplicable en el cas d’empreses amb una plantilla igual o superior a vint-i-cinc persones.

  5. Complir els requisits establerts en els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística. (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

  6. No haver estat sancionades, per resolució ferma, per la comissió d'infracció greu en matèria d'integració laboral de discapacitats o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de seguretat i salut en el treball, durant l’any anterior a la convocatòria, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

  7. Complir les obligacions i no incórrer en els supòsits de prohibició establerts en els articles 90.bis i 92.bis del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002).

  8. Acreditar que es disposa d’un sistema d’organització i de gestió de la prevenció, d’acord amb la Llei 31/1995, de prevenció de riscos laborals; el Reial decret 39/1997, d’1 de gener, pel qual s’aprova el Reglament dels serveis de prevenció, així com d’acord amb les modificacions posteriors introduïdes per la Llei 54/2003, de 12 de desembre, de reforma del marc normatiu de la prevenció de riscos laborals.

  9. Complir l‘obligació de respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats en l’àmbit laboral i, amb aquesta finalitat, adoptar mesures adreçades a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre homes i dones. En el cas de les empreses de més de 250 treballadors/ores, aquestes han d’elaborar i aplicar amb caràcter obligatori un pla d’igualtat, d’acord amb el que estableix l’article 45 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva entre homes i dones (BOE núm. 71, de 23.3.2007).

  10. Qualsevol altra obligació legal o reglamentària que els pugui afectar.

    Requisits específics

    Disposar, com a mínim, de l’1% de representants escollits respecte del total a Catalunya, en data 31 de desembre de 2014. S’ha d’acreditar mitjançant la certificació emesa per l’òrgan competent en matèria d’eleccions sindicals del Departament d’Empresa i Ocupació.

    Base 4

    Quantia

    La totalitat de l’import destinat a aquests ajuts es distribuirà proporcionalment entre les entitats sol·licitants en funció del nombre de representants sindicals escollits de cada sindicat, en data 31 de desembre de 2014, en l’àmbit territorial de Catalunya, d’acord amb la certificació emesa per l’òrgan competent en matèria d’eleccions sindicals del Departament d’Empresa i Ocupació.

    No se subvencionarà per sobre del cost del projecte presentat i, com a màxim, l’import de la subvenció serà el de l’import sol·licitat.

    Base 5

    Despeses subvencionables

    5.1 Es consideren despeses subvencionables les que fan referència a la promoció de l’acció sindical en l’àmbit concret de la negociació col·lectiva i les relacions laborals, sense que en cap cas puguin ser objecte de la subvenció amb càrrec a aquesta convocatòria les depeses relacionades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR