ORDRE EMO/228/2015, de 17 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d'accions d'orientació i acompanyament a la inserció de la Xarxa d'Orientació per a l'Ocupació, i s'obre la convocatòria per a l'any 2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

La importància dels programes d’orientació i acompanyament a la inserció especialment per a aquelles persones que es troben en situació d’atur, es posa clarament de relleu quan els diferents fulls de ruta de polítiques actives d’ocupació a nivell europeu, estatal i català tenen l’àmbit de l’orientació professional com a prioritari, entès com a obligació dels serveis públics d’oferir aquest servei de manera universal, amb l’objectiu de facilitar la incorporació, permanència i progrés en el mercat laboral de les persones usuàries.

El Pla de desenvolupament de polítiques d’ocupació de Catalunya 2014-2016, que parteix de les prioritats fixades per l’Estratègia catalana per a l’ocupació 2012-2020, estableix com un dels seus objectius consolidar les actuacions d’orientació que es duen a terme per part de les oficines de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya i per part d’altres entitats beneficiàries que col·laboren amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, així com la coordinació entre elles.

L’orientació professional se situa com a una sèrie d’actuacions que es presten des de la xarxa d’orientació per a l’ocupació, la qual s’articula des de dos nivells diferenciats i complementaris; un primer nivell d’informació i assessorament que es porta a terme mitjançant la xarxa d’oficines de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya amb mitjans propis, i un segon nivell d’orientació més especialitzat que es duu a terme en col·laboració amb entitats privades.

Dins d’aquest segon nivell, el Programa d’orientació i acompanyament a la inserció té com a objectiu posar a l’abast de les persones demandants de feina un seguit de recursos per a la recerca de feina dirigits a millorar les seves possibilitats d’ocupació atenent les competències de cada persona i confrontant-les amb les competències que demanda el mercat de treball per a cada ocupació o camp ocupacional. Les actuacions que formen part del Programa afavoreixen la presa de decisions i la manera d’afrontar els canvis que fan referència a la professió, formació o projecte de vida laboral per incorporar-se de nou al mercat laboral.

Vista la Llei 13/2015, de 9 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (DOGC núm. 6914, de 16.7.2015);

Vist el Decret 71/2015, de 12 de maig, de reestructuració del Servei d’Ocupació de Catalunya (DOGC núm. 6871, de 14.5.2015);

Vist l’Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s’aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, tramitats per l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic (DOGC núm. 6671, de 24.7.2014);

Vista la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern (DOGC núm. 6780, de 31.12.2014);

A aquesta Ordre li és aplicable el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el Reial decret 887/206, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el seu Reglament (BOE núm. 176, de 25.7.2006);

Vista la Llei 2/2015, de l'11 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015 (DOGC núm. 6830, de 13.03.2015);

Vistos els informes de l’Àrea Jurídica de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada, havent-ne informat prèviament al Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya, a proposta de la persona titular de la Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d’acord amb l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 1234, de 22.12.1989);

Per tot això,

ORDENO:

Article 1

Objecte

1.1 Aprovar les bases reguladores per a la realització d’accions d’orientació i acompanyament a la inserció de la Xarxa d’orientació per a l’ocupació. Les bases reguladores es detallen en l’annex 1, d’aquesta Ordre.

1.2 Obrir la convocatòria per a l’any 2015 de les subvencions per a la realització d’accions d’orientació i acompanyament a la inserció de la Xarxa d’orientació per a l’ocupació.

1.3 El procediment per a la concessió de les actuacions subvencionades és el de concurrència competitiva.

Article 2

Aplicació pressupostària i import convocat

2.1 L’import màxim destinat a la concessió d’aquestes subvencions és de 6.241.000,00 euros, amb càrrec a les partides pressupostàries 6204 D/470.0001.08/331D/0000, 6204 D/481.0001.05/331D/0000 i 6204 D/482.0001.04/331D/0000 del pressupost del Servei d’Ocupació de Catalunya, per a l’any 2015.

Un cop es resolgui la concurrència competitiva d’aquesta convocatòria es faran els tràmits corresponents per redistribuir els crèdits entre les partides pressupostàries per tal d’imputar correctament les entitats beneficiàries de les subvencions, en funció de la seva tipologia, a l’estructura econòmica del pressupost del Servei d’Ocupació de Catalunya, per a l’any 2015.

2.2 Aquesta dotació inicial es podrà ampliar en funció de les disponibilitats pressupostàries i/o les necessitats detectades, mitjançant resolució de la persona titular de la Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya.

2.3 En cas de no exhaurir els recursos assignats a cada demarcació territorial que preveu l’annex 2, d’aquesta Ordre, aquests es podran dedicar a accions d’altres demarcacions.

2.4 Les actuacions subvencionades es financen amb càrrec als fons rebuts del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

2.5 La resolució d’atorgament d’aquestes subvencions estarà condicionada a la disponibilitat pressupostària suficient per a aquesta finalitat, atès que correspon a programes acordats a la reunió de la LX Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals que va tenir lloc el dia 13 d’abril de 2015, mitjançant la qual es distribueixen territorialment les subvencions de l’àmbit laboral finançades a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat.

2.6 En el supòsit que una vegada resolta la convocatòria s'hagin produït renúncies i/o revocacions, o bé el Servei d'Ocupació de Catalunya obtingués nous fons, es podran assignar nous atorgaments a punts d’actuació que no van obtenir subvenció perquè s'havia exhaurit el pressupost disponible i que compleixin els requisits per obtenir la subvenció que disposa aquesta convocatòria, sempre que les accions subvencionades es puguin realitzar dins els terminis establerts.

2.7 L’atorgament de les subvencions està supeditat a la possibilitat de reducció parcial o total de la subvenció, abans que no es dicti la resolució definitiva de concessió, com a conseqüència de les restriccions que derivin del compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

Article 3

Sol·licituds i termini de presentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds és des de l'endemà de la publicació de la present Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya fins al 4 de setembre de 2015.

3.2 Les sol·licituds s'han de presentar als llocs i pels mitjans a què fa referència la base 9 de l’annex 1,d’aquesta Ordre.

3.3 Els requisits per presentar sol·licituds i la manera d’acreditar-los estan recollits en la base 3 de l’annex 1, d’aquesta Ordre.

Article 4

Termini d’execució

Les accions subvencionables previstes a la present convocatòria s’hauran d’iniciar abans del 12 de desembre de 2015, i el seu termini d’execució serà de 12 mesos comptadors des de la data d’inici de les actuacions prevista a l’apartat IX) de l’annex 3, d’aquesta Ordre.

Article 5

Òrgan competent, resolució dels ajuts i recursos

L'òrgan competent per dictar la resolució, el termini per concloure el procediment, el mitjà de notificació i el règim de recursos es regulen a la base 13 de l’annex1, d’aquesta Ordre.

Disposició addicional primera

Estudis d’impacte

El Servei d’Ocupació de Catalunya durà a terme un estudi d’impacte sobre els resultats derivats de les subvencions a les quals sigui d’aplicació aquesta Ordre i d’acord amb els objectius previstos.

Disposició addicional segona

S’autoritza a la persona titular de la Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya a dictar les disposicions que consideri oportunes per al desenvolupament d’aquesta Ordre.

Disposició transitòria

Les subvencions atorgades d’acord amb la disposició que deroga aquesta Ordre es continuaran regint per les bases reguladores a l’empara de les quals es van atorgar.

Disposició derogatòria

Resta derogada l’Ordre EMO/235/2014, de 28 de juliol, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d’accions d’orientació i acompanyament a la inserció de la Xarxa d’Orientació per a l’Ocupació, i s’obre la convocatòria per a l’any 2014 (DOGC núm. 6676, de 31.07.2014).

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 de juliol de 2015

Felip Puig i Godes

Conseller d’Empresa i Ocupació

Annex 1

Bases reguladores

Base 1

Objecte

L’objecte d’aquestes bases és regular el desenvolupament de les accions d’orientació i acompanyament a la inserció de la Xarxa d’Orientació per a l’ocupació.

Base 2

Entitats beneficiàries

Podran ser entitats beneficiàries d’aquests ajuts, les entitats privades amb personalitat jurídica pròpia, amb o sense ànim de lucre.

Base 3

Requisits per obtenir la condició d’entitat beneficiària

3.1 Les entitats sol·licitants hauran de complir els requisits següents:

  1. Donar ocupació, almenys, a un 2% de persones treballadores amb disminució sobre el nombre total de persones treballadores de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb l’article 42 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR