ORDRE ENS/108/2017, d'1 de juny, per la qual s'estableix el calendari escolar del curs 2017-2018 per als centres educatius no universitaris de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

Atesa la necessitat de regular el calendari escolar que ha de regir per al curs 2017-2018, amb el dictamen del Consell Escolar de Catalunya, i fet el tràmit previ de consulta i participació amb els representats del personal al servei de les administracions públiques,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquesta Ordre s'aplica als centres educatius no universitaris de Catalunya, públics i privats, llevat d'aquells que per la seva singularitat tinguin un calendari específic autoritzat. Totes les referències que en aquesta Ordre es fan als serveis territorials i al seu director o directora, a la ciutat de Barcelona, cal entendre-les referides al Consorci d'Educació i la seva gerent.

Article 2

Calendari

2.1 El curs escolar 2017-2018 comprèn el període que va des de l'1 de setembre de 2017 fins al 31 d'agost de 2018.

2.2 En el segon cicle d'educació infantil, l'educació primària, l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà de formació professional inicial i d'arts plàstiques i disseny i el curs de formació específic per a l'accés a aquests cicles, les classes començaran el dia 12 de setembre. Això no obstant, en l'educació secundària obligatòria, el batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà, aquest inici es podrà endarrerir fins al 14 de setembre d'acord amb la gestió de l'avaluació extraordinària o d'altres tràmits que es duguin a terme abans del començament de les classes.

En els ensenyaments dels cicles de grau superior de formació professional inicial i d'arts plàstiques i disseny, el curs de preparació per a la incorporació a aquests cicles, la resta dels ensenyaments de règim especial, llevat de les escoles oficials d'idiomes, i els ensenyaments de centres i aules de formació d'adults, les classes començaran no més tard del 19 de setembre. Als ensenyaments de les escoles oficials d'idiomes les classes començaran no més tard del 28 de setembre.

En tots els ensenyaments, la preparació del curs i l'aprovació d'horaris s'ha d'haver efectuat en els dies anteriors a la data d'inici de les classes.

2.3 Les classes finalitzaran el dia 22 de juny, llevat de les dels ensenyaments de règim especial i de la formació professional, que ho faran d'acord amb la seva programació acadèmica.

2.4 Amb l'autorització prèvia del director o directora dels serveis territorials, els centres podran programar, per a l'alumnat que inicia el segon cicle d'educació infantil, un inici de les classes gradual que, començant el dia 12 de setembre, no vagi més enllà del 15 de setembre i comporti un mínim d'1,5 hores de permanència seguida al centre.

2.5 Els directors dels serveis territorials, per circumstàncies concretes d'organització d'un centre, poden autoritzar l'endarreriment de la data de començament de les classes al centre, o en alguna etapa o règim en particular. En tot cas, es vetllarà perquè, a excepció de causes de força major, l'inici del curs d'aquests ensenyaments no superi la data límit de 19 de setembre.

2.6 Els centres de formació professional inicial que disposen d'autorització per aplicar mesures flexibilitzadores de l'oferta, recollides al Decret 284/2011, d'1 de març, d'ordenació de la formació professional inicial, han d'ajustar les dates d'inici i d'acabament de les classes al que estableixen les autoritzacions corresponents. Així mateix, els directors dels serveis territorials poden autoritzar calendaris específics per als ensenyaments de règim especial.

2.7 Les activitats d'avaluació dels alumnes del segon curs de batxillerat i del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR