ORDRE ENS/162/2016, de 16 de juny, per la qual es crea el preu públic per la utilització del servei d'allotjament i/o manutenció als camps d'aprenentatge del Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

El Decret 155/1994, de 28 de juny, pel qual es regulen els serveis educatius del Departament d'Ensenyament, estableix que els camps d'aprenentatge ofereixen a l'alumnat dels centres docents no universitaris la possibilitat de desenvolupar aspectes del currículum escolar que requereixen un treball fora de l'aula, en un medi singular de Catalunya, natural o cultural, fent atenció als continguts de l'educació ambiental.

Les estades en els camps d'aprenentatge poden ser d'una durada superior a una jornada i, en conseqüència, requereixen serveis d'allotjament i manutenció que s'obtenen utilitzant les instal·lacions de la xarxa d'albergs de joventut, altres equipaments d'entitats amb les quals existeixi conveni regulador i, en alguns casos, instal·lacions pròpies del Departament d'Ensenyament, actualment el Complex Educatiu de Tarragona.

D'altra banda, l'article 13.2 del Decret 155/1994, de 28 de juny, esmentat, estableix que els camps d'aprenentatge, en èpoques concretes de l'any, poden oferir estades als universitaris i als mestres i professors en actiu, amb la finalitat de col·laborar en la formació inicial i permanent del professorat en relació amb les àrees curriculars que desenvolupen continguts referits al medi natural i social.

Mitjançant l'Ordre de 4 de novembre de 1999, es van crear els preus públics per la utilització del servei d'allotjament i manutenció dels escolars que assisteixen als camps d'aprenentatge del Departament d'Ensenyament, tanmateix no es van establir per als supòsits d'ús del servei per part dels universitaris, mestres i professors en actiu.

Així, atès que és necessari crear el preu públic aplicable als col·lectius indicats i que convé actualitzar l'import del que afecta als escolars, i tenint en compte que l'Ordre de 4 de novembre ha quedat pràcticament obsoleta, s'ha optat per aprovar una norma que contingui tots els preus públics aplicables al mateix servei i als diversos subjectes, i deixar sense efectes la de l'any 1999.

Per això, d'acord amb el que estableix el Capítol III del Títol I del Text refós de la Llei de Taxes i Preus Públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, i a proposta de la Direcció General d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat,

Ordeno:

Article 1

Creació

Es crea el preu públic per la utilització del servei d'allotjament i/o manutenció per part de l'alumnat dels centres educatius no...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR