ORDRE ENS/186/2017, de 28 de juliol, per la qual es dona publicitat de les taxes vigents que gestiona el Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L'article 42 de la Llei 4/2017, del 28 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2017 (DOGC núm. 7340, de 30.3.2017) estableix que els tipus de quantia fixa de les taxes vigents de la Generalitat s'eleven, per a l'any 2017, fins a la quantitat que resulti de l'aplicació del coeficient 1,04 a la quantia de l'any 2016.

D'altra banda, la Llei 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, sobre estades en establiments turístics, sobre elements radiotòxics, sobre begudes ensucrades envasades i sobre emissions de diòxid de carboni (DOGC núm. 7340, de 30.03.2017), modifica la regulació de les taxes del Departament d'Ensenyament establerta en títol IX del text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, en concret, els articles 104, 105 i 107 modifiquen el règim d'exempcions i bonificacions, mentre que l'article 106 deroga el capítol VI del títol IX, que regula la taxa per la inscripció a les proves per a l'acreditació d'unitats de competència.

Finalment, la disposició addicional tercera del Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, estableix que en el termini de dos mesos a comptar de la data d'entrada en vigor de la llei que modifiqui o creï taxes o n'actualitzi els imports, els departaments de la Generalitat de Catalunya que gestionin les taxes afectades han de publicar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, mitjançant una ordre del conseller o consellera del departament competent en la matèria, i amb efectes merament informatius, una relació de les taxes vigents, en què identifiquin els serveis i les activitats que merita cada taxa i la quota corresponent.

En virtut d'això, a proposta de la Direcció de Serveis,

Ordeno:

Article 1

Donar publicitat de les taxes vigents que gestiona el Departament d'Ensenyament, que són les que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Aquesta Ordre ha de ser exposada en totes les dependències i oficines del Departament d'Ensenyament, i dels organismes o les entitats corresponents, i ha d'estar a disposició dels interessats que la sol·licitin.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre ENS/100/2015, de 20 d'abril, per la qual es dona publicitat de les taxes vigents que gestions el Departament d'Ensenyament.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d'Ensenyament, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen l'article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 28 de juliol de 2017

Clara Ponsatí i Obiols

Consellera d'Ensenyament

Annex

Taxes vigents

-1 Taxa per l'expedició de títols acadèmics i professionals:

  1. Batxillerat: títol de batxillerat: 66,90 euros.

  2. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR