ORDRE ENS/308/2016, de 14 de novembre, per la qual es crea el Centre de Recursos Educatius per a Alumnes amb Trastorns del Desenvolupament i la Conducta (CRETDIC).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L'article 2 de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació (LE), estableix la inclusió escolar entre els principis rectors del sistema educatiu i a l'article 77 es determina que l'organització pedagògica dels centres ha de contribuir al compliment dels principis del sistema educatiu i fer possible la integració dels alumnes, el desenvolupament de les seves capacitats i l'aplicació de pràctiques inclusives.

L'article 81 d'aquesta Llei disposa que són alumnes amb necessitats educatives especials els afectats per discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, els que manifesten trastorns greus de personalitat o de conducta o els que pateixen malalties degeneratives greus.

Així mateix, el Departament d'Ensenyament, per mitjà de l'oferta de serveis educatius, ha de proporcionar suport i assessorament als centres que presten el Servei d'Educació de Catalunya, al professorat i a les famílies, d'acord amb l'article 86 de la LE.

D'acord amb l'article 2 del Decret 155/1994, de 28 de juny, pel qual es regulen els serveis educatius del Departament d'Ensenyament, els centres de recursos educatius per a diversos tipus de disminucions són serveis educatius, i es poden crear pel Departament d'Ensenyament segons estableix l'article 12 d'aquest Decret.

A fi de donar suport als centres en la resposta a les necessitats educatives dels alumnes que manifesten trastorns greus de personalitat o de conducta, escau crear un centre de recursos educatius per a trastorns del desenvolupament i de la conducta per dotar el sistema educatiu de recursos de tècnics especialitzats en l'atenció pedagògica d'aquests alumnes.

Per tot l'exposat, d'acord amb la Llei 12/2009, del 10 de juliol, i amb el Decret 155/1994, de 28 de juny, a proposta de la Direcció General d'Educació Infantil i Primària i de la Direcció General d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat,

Ordeno:

Article 1

Creació i àmbit d'actuació

  1. Crear el Centre de Recursos Educatius per a Alumnes amb Trastorns del Desenvolupament i de la Conducta (CRETDIC), que s'inclou en l'oferta de serveis educatius del Departament d'Ensenyament, amb efectes de l'1 de setembre de 2016.

  2. El CRETDIC depèn de la Direcció General competent en matèria d'atenció a la diversitat i la inclusió, és únic per a tot el territori i, per a la millor gestió, exerceix les seves funcions per àmbits territorials segons s'estableix a l'annex.

Article 2

Funcions

El CRETDIC...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR