ORDRE ENS/81/2015, de 9 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar subvencions a associacions i organitzacions professionals d'ensenyants destinades a la realització de les escoles d'estiu adreçades al professorat de nivell no universitari, i s'obre convocatòria pública per a l'any 2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

El Departament d’Ensenyament preveu un conjunt d’accions encaminades a facilitar al professorat la participació en activitats de formació permanent.

A Catalunya hi ha entitats que tenen entre els seus objectius la formació permanent del professorat d’ensenyament no universitari. Aquestes entitats, al final del curs escolar, organitzen activitats de formació que són d’interès per a l’actualització de coneixements i la millora de la pràctica docent del professorat de nivells educatius no universitaris, i complementen l’oferta formativa del Departament d’Ensenyament.

L’Escola d’Estiu és una institució pedagògica catalana amb una tradició centenària. En el decurs de la seva història s’ha adaptat a formes organitzatives diverses, i avui constitueix una xarxa present en moltes comarques de Catalunya i en les diferents etapes educatives.

L’Escola d’Estiu ha contribuït a una millora en la qualitat de l’ensenyament i al desenvolupament de la pràctica professional dels docents. Ha donat als docents la possibilitat de perfeccionar els seus coneixements i difondre els últims avenços pedagògics i s’ha constituït en un centre de relació i un nucli capaç de potenciar i estimular la tasca d’actualització i de formació del professorat.

El Departament d'Ensenyament vol promoure la realització les escoles d’estiu mitjançant l’atorgament dels ajuts que permetin les disponibilitats pressupostàries.

Per això, i de conformitat amb el que preveu el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General d’Educació Infantil i Primària,

Ordeno:

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores que consten a l’annex d’aquesta Ordre, per a l’atorgament de subvencions en règim de concurrència no competitiva a les associacions i organitzacions professionals d’ensenyants, per contribuir al sosteniment de les despeses ocasionades per la realització de les escoles d’estiu 2015.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública en règim de concurrència no competitiva per a la concessió de les subvencions corresponents a les activitats realitzades durant l’estiu del 2015, que es regeix per les bases que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre. Les activitats s’han de realitzar no més tard del 31 d’agost de 2015.

Article 3

Sol·licituds i termini de presentació

Les sol·licituds, juntament amb la documentació que consta a les bases, s’han de presentar adreçades a la Direcció General de l’Educació Infantil i Primària, d’acord amb els impresos normalitzats que es poden trobar a la pàgina web del Departament d’Ensenyament ( http://www.gencat.cat/ensenyament ), en el termini de quinze dies naturals a comptar des de l’endemà de la data de publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

Article 4

Import i partida pressupostària

L’import total màxim destinat a aquesta convocatòria és de 200.000,00 euros, dels quals 84.000,00 euros aniran amb càrrec a la partida pressupostària D/482000100/4260/0000 i 116.000,00 euros amb càrrec a la partida pressupostària D/482000100/4260/0072. Ambdues partides corresponen al centre gestor EN07, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2015.

Article 5

Resolució definitiva

La directora general d’Educació Infantil i Primària resol per delegació aquesta convocatòria en el termini màxim de quatre mesos, a comptar de l’endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

La resolució es notifica als sol·licitants mitjançant la seva publicació al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya ( https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html ), amb indicació de si exhaureix o no la via administrativa, dels possibles recursos, dels òrgans davant els quals es podran interposar i del termini per interposar-los. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.

Transcorregut aquest termini, si no s’ha dictat i notificat resolució expressa, la sol·licitud s’entén desestimada per silenci administratiu, d’acord amb el que estableix l’article 54.2.e) de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Article 6

Justificació

Les entitats beneficiàries han d’acreditar davant la Direcció General d’Educació Infantil i Primària, no més tard del 30 de setembre de 2015, que s’han realitzat les actuacions, que s’han complert els requisits exigits per obtenir la subvenció i que l'import de la subvenció s’ha destinat a les actuacions per a les quals s’ha concedit, de la manera establerta a la base reguladora 13.

Article 7

Les subvencions no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l’article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d’Ensenyament, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 77 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 9 d’abril de 2015

Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Annex

Bases reguladores

-1 Objecte i finalitat

L’objecte d’aquesta convocatòria és la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, a associacions i organitzacions professionals d’ensenyants per a la realització d’activitats de formació permanent adreçades al professorat de nivell no universitari durant els mesos d’estiu de 2015.

La finalitat d’aquestes subvencions és facilitar que el professorat de nivells educatius no universitaris pugui accedir a les activitats de formació permanent amb costos d’inscripció reduïts, i incrementar així les oportunitats de millora professional d’aquest col·lectiu.

-2 Entitats beneficiàries

Poden acollir-se a aquesta convocatòria les associacions i organitzacions professionals d’ensenyants sense ànim de lucre legalment constituïdes, que estiguin integrades únicament per ensenyants i que organitzin activitats de formació permanent del professorat de nivell no universitari durant els mesos d’estiu de 2015.

En queden excloses les entitats titulars de centres educatius.

-3 Requisits i condicions de les entitats beneficiàries

3.1 Per ser beneficiàries de les subvencions, les entitats sol·licitants han de complir els requisits i condicions següents:

  1. No incórrer en cap de les circumstàncies previstes a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que impossibiliten per ser beneficiari de la subvenció.

  2. Estar legalment constituïdes i, si escau, inscrites en el registre corresponent, o haver fet la sol·licitud d’inscripció, amb el benentès que, una vegada resolta positivament la subvenció, la inscripció en el registre esmentat haurà d’estar formalitzada definitivament.

  3. Tenir entre els seus objectius estatutaris la realització d’activitats de formació permanent adreçades a professorat de nivell no universitari.

  4. Presentar declaració sobre si s’han demanat i/o s’han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l’entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  5. Donar compliment a la normativa sobre política lingüística, i en concret als articles 32, 33 i 36 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  6. Les fundacions i associacions han d’haver adaptat els estatuts segons la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR