ORDRE EXI/290/2016, de 10 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi de recerca en drets humans.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
Rango de LeyOrdre

El Premi de recerca en drets humans es va crear el 2007 amb la finalitat d'impulsar la recerca científica i mantenir la sensibilització de la societat catalana respecte a la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals de la persona.

D'acord amb el que disposen el Decret 45/2016, de 19 de gener, d'estructuració del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència i el Decret 212/2016, d'1 de març, pel qual s'afegeix una disposició transitòria al Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament té atribuïdes, entre altres funcions, la de proposar una política pública de foment dels drets humans i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme mitjançant la Subdirecció General de Memòria, Pau i Drets Humans.

Per tot això, vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores aprovat per l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic; l'Acord de Govern de 22 de juliol on s'aprova la instrucció per a la unificació de criteris en la gestió general de les subvencions tramitades per la Generalitat de Catalunya i pels ens que conformen el seu sector públic, i l'Ordre ECO/172/2015 de 3 de juny, sobre formes de justificació de subvencions.

A proposta de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i en exercici de les facultats que m'atribueix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del Premi de recerca en Drets Humans, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga expressament l'Ordre GRI/99/2014, de 26 de març (DOGC núm. 6598), per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi de Recerca en Drets Humans i se'n convoca la sisena edició per a l'any 2014.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 10 d'octubre de 2016

Raül Romeva i Rueda

Conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència

Annex

Bases reguladores del Premi de recerca en drets humans

–1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular el Premi de recerca en drets humans, que pretén impulsar la recerca científica en aquest àmbit i mantenir la sensibilització de la societat catalana respecte a la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals de la persona.

El premi s'atorgarà a la millor obra científica, original i inèdita que abordi algun dels diversos aspectes relacionats amb la recerca en l'àmbit de la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals.

–2 Persones destinatàries

Pot optar a aquest premi tota persona major d'edat de nacionalitat espanyola o estrangera.

S'hi admeten treballs en col·laboració i coautoria.

–3 Premi

3.1 La dotació del premi és l'especificada a l'article 3 de l'Ordre de convocatòria.

3.2 L'atorgament d'aquest premi està supeditat a la possibilitat de reducció parcial o total de l'ajut, abans que no es dicti la resolució definitiva de concessió, com a conseqüència de les restriccions que derivin del compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

3.3 El Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència publicarà l'obra premiada i farà constar aquesta condició.

3.3 El premi és incompatible amb qualsevol subvenció o ajut que el/la candidat/a obtingui o hagi obtingut en relació amb el treball presentat. En el cas que s'atorgui el premi a un/a candidat/a i, amb posterioritat, aquest/a obtingui una subvenció o ajut, haurà de renunciar bé al premi, bé a la subvenció o ajut i, si escau, reintegrar l'import del premi.

–4 Sol·licituds i documentació

4.1 Les sol·licituds s'han de presentar preferentment a la seu de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament (C. de Rivadeneyra, 6, 08002 Barcelona), sens perjudici del que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4.2 Les persones candidates al premi hauran de presentar la sol·licitud d'acord amb el model normalitzat, que es pot obtenir a la seu de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR