ORDRE GAH/204/2017, de 29 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa, i per a l'edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyOrdre

El capítol 7 del Decret 262/2016, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, estableix les funcions i l'estructura de la Direcció General d'Afers Religiosos.

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, mitjançant la Direcció General d'Afers Religiosos, duu a terme la implementació de les polítiques en matèria d'afers religiosos, adreçades a garantir el màxim respecte a la llibertat religiosa i de culte i la convivència pacífica de les diferents esglésies, confessions i comunitats religioses en el si d'una comunitat plural i diversa.

La Direcció General d'Afers Religiosos té com a objectius, entre d'altres, promoure la cultura religiosa en la societat catalana i el diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència, així com donar a conèixer el fet religiós mitjançant la seva promoció i difusió.

En el marc d'aquests objectius, el Govern de la Generalitat considera que cal valorar positivament les activitats que duen a terme les entitats religioses i culturals directament relacionades, per tal de promoure la cultura religiosa i el diàleg interreligiós i de difondre la realitat i l'actualitat religiosa. En aquest context, també cal valorar l'edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós.

Vist el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

A proposta de la Direcció General d'Afers Religiosos i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases, que consten en l'annex d'aquesta Ordre, que han de regir la concessió de subvencions per a les actuacions següents:

Línia 1: actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa.

Línia 2: edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós.

Cada convocatòria establirà la línia o línies que se subvencionen.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre GAH/64/2017, de 20 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació en el DOGC.

Barcelona, 29 d'agost de 2017

Meritxell Borràs i Solé

Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge

Annex

Bases reguladores de les subvencions per a actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa, i per a l'edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós.

—1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions per a la realització d'actuacions destinades a fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós com a eina per a la convivència i difondre la realitat i l'actualitat religiosa, i per a l'edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós. En concret, es dona suport a les actuacions següents:

Línia 1: actuacions per fomentar la cultura religiosa en la societat catalana, promoure el diàleg interreligiós i difondre la realitat i l'actualitat religiosa de Catalunya.

Línia 2: edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós.

—2 Persones beneficiàries

Poden ser beneficiàries de les subvencions que regulen aquestes bases:

  1. Les entitats religioses, les fundacions i les entitats sense ànim de lucre, domiciliades a Catalunya, l'objecte de les quals tingui relació directa amb les finalitats que són objecte de subvenció a la base 5 d'aquesta Ordre.

  2. Per a les activitats incloses a la base 5.1.1.h), també poden optar-hi els mitjans de comunicació, inclosos els digitals, i les empreses editorials.

  3. Per a l'edició de llibres de temàtica relacionada amb el fet religiós de la base 5.2, també poden optar-hi les empreses editorials.

    —3 Requisits i incompatibilitats

    Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions, les entitats sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i els següents:

  4. Informar sobre la concurrència d'ajuts per la mateixa activitat, i presentar la declaració sobre si s'han demanat i/o obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, amb la indicació de la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  5. Haver realitzat l'activitat objecte de la subvenció utilitzant qualsevol element susceptible de generar drets d'autor i complir la normativa sobre propietat intel·lectual.

  6. Tenir l'establiment operatiu a Catalunya.

  7. En el cas d'entitats sense ànim de lucre, estar inscrites en el registre corresponent.

  8. En el cas d'entitats religioses, estar inscrites en el Registre d'Entitats Religioses.

  9. En el cas d'empreses amb 50 o més treballadors: complir amb la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l'empresa prevista a l'article 42.1 del Text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o amb les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i pel Decret 322/2011, de 19 d'abril.

  10. En el cas d'empreses de plantilla igual o superior a 25 persones: prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe i complir el que estableix la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

  11. Les empreses no han d'haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries perquè han exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.

  12. Respectar allò establert a la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

  13. En el cas de centres laborals, la normativa de política lingüística que han de complir és la següent: fer constar, almenys en català, els rètols i les informacions de caràcter fix i que continguin text que han de figurar a l'interior dels centres laborals adreçats a les persones que hi treballen, d'acord amb la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  14. En el cas de centres i establiments oberts al públic, atendre els consumidors en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya i redactar, almenys en català, la senyalització i els cartells d'informació general de caràcter fix i els documents d'oferta de serveis per a les persones usuàries i consumidores dels establiments oberts al públic, d'acord amb la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  15. En el cas de fundacions i associacions, complir la normativa en matèria d'estatuts. Haver adaptat els estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i la Llei 5/2011, de 19 de juliol, de modificació de l'anterior.

  16. En el cas de fundacions, caldrà haver complert el deure de presentar els comptes anuals davant del Protectorat, d'acord amb l'article 336-3 del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, aprovat per la Llei 4/2008, de 24 d'abril.

  17. Principis ètics i regles de conducta

    Les persones beneficiàries han d'adoptar una conducta èticament exemplar, abstenir-se de realitzar, fomentar, proposar o promoure qualsevol mena de pràctica corrupta i posar en coneixement dels òrgans competents qualsevol manifestació d'aquestes pràctiques que, al seu parer, sigui present o pugui afectar el procediment. Particularment s'abstindran de realitzar qualsevol acció que pugui vulnerar els principis d'igualtat d'oportunitats i de lliure concurrència.

    Amb caràcter general, les persones beneficiàries assumeixen les obligacions següents:

  18. Observar els principis, les normes i els cànons ètics propis de les activitats, els oficis i/o les professions corresponents a l'activitat objecte de subvenció.

  19. No realitzar accions que posin en risc l'interès públic.

  20. Denunciar les situacions irregulars que es puguin presentar en les convocatòries de subvencions o en els processos derivats d'aquestes convocatòries.

    En particular, les persones beneficiàries de subvencions o ajuts públics assumeixen les obligacions següents:

  21. Comunicar immediatament a l'òrgan competent les possibles situacions de conflicte d'interessos.

  22. No sol·licitar, directament o indirectament, que un càrrec o empleat públic influeixi en l'adjudicació de la subvenció.

  23. No oferir ni facilitar a càrrecs o empleats públics avantatges personals o materials, ni per a ells mateixos ni per a terceres persones amb la voluntat d'incidir en un procediment d'adjudicació de subvenció.

  24. Col·laborar amb l'òrgan competent en les actuacions que aquest realitzi per al seguiment i/o l'avaluació del compliment de les obligacions establertes en les bases de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR