ORDRE GAH/297/2016, de 27 d'octubre, per la qual es crea el Comitè per a l'Elaboració del Codi Ètic del Servei Públic de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyOrdre

L'article 136 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat, en matèria de funció pública, respectant el principi d'autonomia local, la competència exclusiva sobre el règim estatutari del personal al servei de les administracions públiques catalanes, i l'article 150 estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya, en matèria d'organització de la seva Administració, també la competència exclusiva sobre l'estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, el funcionament i l'articulació territorial.

El Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, entre d'altres, l'impuls d'estratègies i avaluació de les administracions públiques i del sector públic, així com la seva estructura i dimensionament, organització, funcionament, coordinació i desenvolupament de l'administració electrònica, la formació del personal al servei de les administracions públiques i la funció pública i la cooperació amb l'Administració local de Catalunya.

El Decret 262/2016, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, atribueix a la Secretaria d'Administració i Funció Pública, entre d'altres, la funció d'incorporar pràctiques de bon govern en la gestió del sector públic basades en la transparència, proximitat, eficiència, austeritat, agilitat administrativa, rendició de comptes i avaluació, així com la d'impulsar, fer el seguiment i coordinar la implantació de codis d'integritat i bones pràctiques en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic instrumental, sens perjudici de les competències en matèria d'integritat en la contractació pública i en altres àmbits que puguin correspondre a la Secretaria de Transparència i Govern Obert i a la Direcció General de Contractació Pública.

L'Acord del Govern de 3 de juny de 2014 va encarregar al Departament de Governació i Relacions Institucionals el disseny, el desenvolupament i la governança del Pla de reforma de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic. Aquest Pla inclou l'ètica en un dels seus nou eixos i preveu el desenvolupament de la infraestructura ètica mitjançant la promoció de codis d'integritat i bones pràctiques i un marc...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR