ORDRE ECO/14/2014, de 15 de gener, per la qual s'aprova el model d'autoliquidació 042.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

En el marc del sistema actual de finançament, la Generalitat ha assumit competències en l’àmbit de la gestió i liquidació dels tributs cedits, entre les quals s’han d’incloure la relativa a l’aprovació dels models d’autoliquidació de la tributació sobre el joc, la regulació de la qual data dels anys 2001 i 2006.

La Llei 5/2012, del 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l'impost sobre les estades en establiments turístics, estableix a l’article 65 una regulació nova pel que fa a la tributació de les apostes. Així mateix, el Decret 2/2014, de 7 de gener, pel qual s'aprova el Reglament sobre el règim de pagament dels tributs sobre el joc, preveu a l’article 1 que l’exacció dels tributs que graven el joc s’ha de fer en règim d’autoliquidació, mitjançant la utilització del model aprovat pel conseller o consellera competent en matèria d’hisenda.

D’acord amb el marc legal i reglamentari esmentat, cal crear un model d’autoliquidació específic atès que aquesta modalitat es declarava en models que servien per a liquidar altres conceptes subjectes a la taxa fiscal sobre el joc, fet que dificulta el control del compliment d’aquesta obligació tributària.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Aprovació del model d’autoliquidació 042

  1. S’aprova el model d’autoliquidació número 042 que figura a l’annex d'aquesta Ordre.

  2. El model 042 consta d’un full amb dos exemplars (un per a l’Administració o l’entitat col·laboradora i un per a la persona interessada).

Article 2

Pagament i presentació

  1. El model 042 s’utilitza per fer l’autoliquidació d’apostes subjectes a la taxa fiscal del joc.

  2. L’ingrés que, si escau, es derivi de les autoliquidacions confeccionades mitjançant el model 042 s’ha de fer en les entitats col·laboradores habilitades a aquest efecte.

  3. La presentació del model 042 s’entén realitzada en el mateix moment de l’ingrés.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 15 de gener de 2014

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Economia i Coneixement

Annex

Imprès d’autoliquidació número 042

(Vegeu la imatge al final del document)

model 042catV2.pdf

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR