ORDRE CLT/274/2011, de 6 d'octubre, per la qual es dóna publicitat a les taxes que gestionen el Departament de Cultura i les entitats que en depenen.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CLT/274/2011, de 6 d'octubre, per la qual es dóna publicitat a les taxes que gestionen el Departament de Cultura i les entitats que en depenen.

L'article 49 de la Llei 6/2011, del 27 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011, preveu un increment d'un 1% de les taxes amb tipus de quantia fixa respecte de l'exigida el 2010.

Resten exceptuades de l'augment les taxes les quotes de les quals hagin estat objecte de modificació per la Llei de mesures fiscals i financeres que acompanya la Llei de pressupostos esmentada. Per tant, no s'aplica l'increment de l'1% a la taxa per les reproduccions de documents de l'Arxiu Nacional de Catalunya, dels arxius històrics provincials i dels arxius comarcals, ja que les quotes corresponents han estat modificades per l'article 4 de la Llei 7/2011, del 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres.

Els articles 2.3-5 i 8.7-4 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, preveuen que l'import de les taxes per la venda d'impresos subministrats per cada Departament i per la utilització d'espais en immobles adscrits al Departament competent en matèria de cultura o a les entitats que en depenen es fixa mitjançant una ordre del conseller o consellera. A través d'aquesta Ordre, també s'actualitzen amb un augment de l'1% les taxes establertes d'acord amb els preceptes esmentats.

La disposició addicional tercera del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, estableix que, si es modifiquen o es creen taxes o se n'actualitzen els imports, els departaments de la Generalitat de Catalunya que gestionin les taxes afectades han de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , mitjançant una ordre del conseller o consellera competent en la matèria, i amb efectes merament informatius, una relació de les taxes vigents que gestionen, en què identifiquin els serveis i les activitats que meriten cadascuna d'aquestes i la quota corresponent.

Per tot l'exposat, i d'acord amb l'article 39 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

S'actualitzen els imports de la taxa per la venda d'impresos de sol·licitud de subvencions del Departament de Cultura i les entitats que en depenen i de la taxa per la utilització d'espais del Museu d'Història de Catalunya, de l'Arxiu Nacional de Catalunya, i del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, amb l'aplicació d'un increment de l'1% i de les regles d'arrodoniment que estableix l'article 49 de la Llei 6/2011, del 27 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011. L'increment s'aplica respecte de les quanties que estableixen l'Ordre CMC/155/2010, de 3 de març. Els imports actualitzats consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Es dóna publicitat a les taxes que gestionen el Departament de Cultura i les entitats que en depenen, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

D'acord amb el que preveu l'apartat 3 de l'article 1.2-7 del capítol II del títol I del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, s'estableix una bonificació del 10% de la quota de la taxa que correspongui en cada cas per a la prestació del servei o la realització d'activitats, si se'n fa la sol·licitud per mitjans electrònics. No s'aplica aquesta bonificació en el cas que la regulació de la taxa corresponent estableixi una bonificació específica per aquest mateix concepte.

Si com a conseqüència de l'aplicació d'aquesta bonificació resulta un import amb tres o més decimals, s'ha de fer l'arrodoniment monetari al cèntim d'euro d'acord amb el que estableix l'apartat 4 de l'article 1.2-7 esmentat.

Disposició derogatòria

Queden derogades les normes següents:

  1. L'Ordre CMC/155/2010, de 3 de març, per la qual es dóna publicitat a les taxes que gestionen el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i les entitats que en depenen.

  2. L'Ordre VCP/216/2010, de 31 de març, pel qual es dóna publicitat a la relació de taxes vigents durant l'any 2010 que gestiona el Departament de la Vicepresidència.

    Barcelona, 6 d'octubre de 2011

    Ferran Mascarell i Canalda

    Conseller de Cultura

    Annex

    Taxes que gestionen el Departament de Cultura i les entitats que en depenen

    —1 Taxa per la venda d'impresos de sol·licituds de subvencions: 0,65 euros/unitat.

    —2 Taxa per la realització de sessions fotogràfiques, filmacions i similars

    2.1 Realització de reportatges fotogràfics:

    Fins a 2 hores: 90,70 euros.

    Més de 2 hores fins a 1 dia: 377,30 euros.

    Per cada dia (horari de visita pública): 377,30 euros.

    2.2 Vídeos, espots comercials, filmacions i rodatges per a cadenes de televisió i per al cinema i similars:

    2.2.1 De caire cultural i compatible amb la visita pública:

    Per cada dia de lloguer: 452,70 euros.

    Serveis, per cada dia: 90,70 euros.

    2.2.2 De caire cultural i no compatible amb la visita pública:

    Per cada dia de lloguer (de 9 a 21 hores): 905,35 euros.

    Serveis, per cada dia: 90,70 euros.

    2.2.3 De caire comercial:

    Per cada dia de lloguer (12 hores com a màxim): 1.508,75 euros.

    Serveis, per cada dia: 90,70 euros.

    2.3 Enregistraments de concerts i similars en els monuments:

    Per cada dia de lloguer (12 hores com a màxim): 905,35 euros.

    Serveis, per cada dia: 90,70 euros.

    La quota de serveis fixada en els apartats 2.2.1, 2.2.2, 2.2.3 i 2.3...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR