ORDRE INT/22/2020, de 3 de març, per la qual es crea la Comissió per a la Igualtat de Gènere de la Direcció General de la Policia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

L'article 41 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya (2006) assenyala com a objectiu dels poders públics garantir el principi d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes en l'accés a l'ocupació, en la formació, en la promoció professional, en les condicions de treball, en la retribució, i també han de garantir que les dones no siguin discriminades a causa d'embaràs o de maternitat. D'altra banda, hauran de garantir la transversalitat de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i afrontar integralment totes les formes de violència contra les dones i els actes de caràcter sexista i discriminatoris.

La Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, atribueix a l'Administració de la Generalitat funcions d'integració de la transversalitat de la perspectiva de gènere en totes les polítiques i actuacions públiques i estableix l'obligatorietat d'aprovar un pla d'igualtat de dones i homes destinat al personal que hi presta serveis.

El preàmbul de la Llei estableix que l'eliminació dels estereotips de gènere és indispensable per a l'aplicació efectiva de la igualtat de dones i homes; per aquest motiu, les administracions i els poders públics de Catalunya han de fer tot el possible per eliminar els estereotips i els obstacles en què es basen les desigualtats en la condició i la posició de les dones, que condueixen a la valoració desigual dels rols que tenen dones i homes en matèria política, econòmica, social i cultural.

El compliment de la Llei 17/2015, tal com s'hi indica, ha de comportar un benefici per a tothom, dones i homes, ja que ha de permetre construir noves pautes de relació entre homes i dones, basades en el respecte i l'equitat, i també contribuir a millorar la societat i fer-la més democràtica, justa i solidària.

Ateses les característiques especials del cos de Mossos d'Esquadra i la regulació específica de les seves condicions de treball, d'acord amb el que estableix l'article 17 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra, escau elaborar un pla d'igualtat de dones i homes específic per a aquest cos, així com disposar d'un òrgan propi per a l'impuls de les polítiques de gènere a la Direcció General de la Policia.

D'acord amb l'article 7.3 de la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, l'Administració de la Generalitat s'ha de dotar de mecanismes interns de col·laboració i de coordinació per impulsar la transversalitat de gènere.

Per tot el que s'ha exposat, fent ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Creació i missió

Es crea la Comissió per a la Igualtat de Gènere de la Direcció General de la Policia, la missió de la qual consisteix a impulsar i orientar la política en matèria d'igualtat de gènere de la Direcció General de la Policia des d'una perspectiva interseccional.

Article 2

Composició

2.1 Són membres de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR