ORDRE INT/320/2014, de 20 d'octubre, per la qual s'aprova el contingut de la documentació tècnica per efectuar la intervenció administrativa per part de la Generalitat, establerta a la Llei 3/2010, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d'incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis, i també el model de certificat d'adequació a les mesures de prevenció i seguretat en matèria d'incendis.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

L’article 132 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de protecció civil, que inclou, en tot cas, la regulació, la planificació i l'execució de mesures relatives a les emergències i la seguretat civil, i també la direcció i la coordinació dels serveis de protecció civil, que inclouen els serveis de prevenció i extinció d'incendis, sens perjudici de les facultats dels governs locals en aquesta matèria, respectant el que estableixi l'Estat en exercici de les seves competències en matèria de seguretat pública.

La Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya, té per objecte, entre altres qüestions, l’ordenació general de les accions i els serveis de prevenció, extinció i salvaments esmentats.

La Llei 3/2010, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d'incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis, regula, entre altres disposicions, a l’article 9.1, que les competències de l'Administració de la Generalitat en prevenció i seguretat en matèria d'incendis les exerceixen el departament competent en matèria de prevenció i extinció d'incendis i els òrgans que en depenen, sens perjudici de les competències que puguin correspondre a altres departaments de la Generalitat competents en matèries connexes. Entre aquestes competències s’inclou desplegar normativament el sistema de prevenció i seguretat en matèria d'incendis.

L’article 22 de la Llei 3/2010, del 18 de febrer, estableix que el control preventiu de l’Administració de la Generalitat es fa per mitjà de l’emissió dels informes de prevenció d’incendis corresponents, els quals han de ser sol·licitats preceptivament en tots els supòsits que es detallen a l’annex 1 de la mateixa Llei per l’Administració responsable de tramitar la llicència d’obres o activitats, segons que correspongui, o l’autorització de les modificacions significatives corresponents, tan aviat com aquesta Administració disposi de la sol·licitud de llicència o autorització corresponent.

L’apartat 3 del mateix article 22 de la Llei 3/2010, del 18 de febrer, determina específicament que, en els casos en què el control preventiu de l’Administració de la Generalitat sigui preceptiu, els sol·licitants de la llicència han de presentar a l’Administració responsable de tramitar-la el projecte tècnic d’obres o activitats corresponent signat per un tècnic o tècnica competent, el qual, sens perjudici del que estableixi la normativa que li sigui aplicable, ha de contenir la documentació que s’estableixi per ordre del conseller o consellera del departament competent en matèria de prevenció i extinció d’incendis.

A fi de concretar la documentació esmentada, cal tenir en compte el contingut de la norma UNE 157653, Criteris generals per a l’elaboració de projectes de protecció contra incendis en edificis i establiments, elaborada pel comitè tècnic AEN/CTN 157, la qual té per objecte establir les consideracions generals que permetin precisar les característiques que han de satisfer els projectes de protecció contra incendis, a fi que siguin conformes per materialitzar l’objecte del projecte i per obtenir-ne l’aprovació o registre administratiu si és procedent.

L’article 25 de la Llei 3/2010, del 18 de febrer, determina que en els supòsits d’establiments, activitats, infraestructures o edificis especificats a l’annex 1 de la mateixa Llei, després de materialitzar-ne els projectes, s’ha de fer un acte de comprovació per verificar que compleixen totes les prescripcions establertes per la legislació sectorial aplicable en prevenció i seguretat en matèria d’incendis i, específicament, les establertes per l’autorització o llicència sol·licitada.

En relació amb la normativa i reglamentació tècnica en l’àmbit general de l’edificació i també, més en concret, en l’àmbit de la prevenció i seguretat en matèria d’incendis, cal considerar que els projectes tècnics...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR