ORDRE JUS/119/2017, de 14 de juny, per la qual es dona publicitat a la relació de taxes vigents que gestiona el Departament de Justícia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

La disposició addicional tercera del text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, estableix que, en el termini de dos mesos a comptar de la data d'entrada en vigor de la llei que modifiqui o creï taxes o n'actualitzi els imports, els departaments de la Generalitat de Catalunya que gestionin les taxes afectades han de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , mitjançant una ordre del conseller o consellera competent en la matèria i amb efectes merament informatius, una relació de les taxes vigents que gestionen, en què s'identifiquin els serveis i les activitats que meriten cadascuna d'aquestes i la quota corresponent.

L'article 42 de la Llei 4/2017, del 28 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2017, estableix que els tipus de quantia fixa de les taxes de la Generalitat s'eleven, per a l'any 2017, fins a la quantitat que resulti de l'aplicació del coeficient 1,04 a la quantia de l'any 2016. Són tipus de quantia fixa els que no es determinen per un percentatge sobre la base.

La Llei 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, sobre estades en establiments turístics, sobre elements radiotòxics, sobre begudes ensucrades envasades i sobre emissions de diòxid de carboni, modifica determinats preceptes del text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya que afecten les taxes que gestiona el Departament de Justícia.

Per tot això, d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i amb l'article 39 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Publicar, a efectes informatius, la relació de les taxes vigents que gestiona el Departament de Justícia, que es detallen a l'annex d'aquesta Ordre.

Barcelona, 14 de juny de 2017

Carles Mundó i Blanch

Conseller de Justícia

Annex

Relació de taxes vigents que gestiona el Departament de Justícia

Taxa per la inscripció en les convocatòries per a la selecció del personal que ha d'accedir a un lloc de treball del grup A1 (A) de l'àmbit funcional d'execució penal (article 2.1-5 del text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, en relació amb l'Acord GOV/104/2014, de 15 de juliol, d'atribució de competències als departaments de la Generalitat en matèria de funció pública): 69,25 euros.

Exempcions

Resten exempts d'aquesta taxa, amb la justificació documental prèvia de la seva situació, els subjectes passius en situació de desocupació que no perceben cap prestació econòmica, les persones jubilades i les que acreditin una discapacitat igual o superior al 33 %.

Bonificacions

  1. S'estableix una bonificació del 30 % per a les persones membres de famílies monoparentals i de famílies nombroses de categoria general, i una bonificació del 50 % per a les persones membres de famílies nombroses de categoria especial.

  2. S'estableix una bonificació del 20 % per a les persones que tramitin la inscripció per mitjans telemàtics. Aquesta bonificació és acumulable a les altres bonificacions.

    Taxa per la inscripció en les convocatòries per a la selecció del personal que ha d'accedir a un lloc de treball del grup A2 (B) de l'àmbit funcional d'execució penal (article 2.1-5 del text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, en relació amb l'Acord GOV/104/2014, de 15 de juliol, d'atribució de competències als departaments de la Generalitat en matèria de funció pública): 54,50 euros.

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR