ORDRE JUS/188/2017, d'1 d'agost, per la qual es creen els Premis ADR Justícia per a treballs de recerca i iniciatives pràctiques en l'àmbit de la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes i s'aproven les bases que n'han de regir la concessió.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

El Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya estableix a l'article 3.10.6 que al Departament de Justícia li correspon l'exercici de la funció relativa a la promoció i al desenvolupament dels mitjans alternatius de resolució de conflictes.

El Decret 278/2016, de 2 d'agost, de reestructuració del Departament de Justícia, estableix que el Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, adscrit a la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, té per objecte promoure i administrar la mediació regulada mitjançant la Llei 15/2009, del 22 de juliol, de mediació en l'àmbit del dret privat.

L'article 21 de la Llei 15/2009, del 22 de juliol, de mediació en l'àmbit del dret privat, estableix entre les funcions del Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya l'estudi, el foment i la difusió de la mediació.

Dins d'aquest marc, es creen els Premis ADR Justícia per als millors treballs de recerca i a les millors iniciatives i pràctiques impulsades per ens, institucions i organismes públics o privats en l'àmbit de la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes, i s'aproven les bases que han de regir la seva concessió. La finalitat d'aquests premis és la de reconèixer i difondre els treballs de recerca així com les iniciatives que tinguin per objecte l'estudi i l'aplicació pràctica de la mediació i de mitjans alternatius de resolució de conflictes amb l'objectiu de promoure, reconèixer i difondre, d'una banda, l'originalitat, la innovació, l'avenç teòric i/o l'aplicabilitat pràctica de les millors recerques i, de l'altra, promoure, reconèixer i difondre les millors accions i les millors pràctiques en aquest àmbit.

Per tot això,

Ordeno:

−1 Crear els Premis ADR Justícia als millors treballs de recerca i a les millors iniciatives i pràctiques impulsades per ens, institucions i organismes públics o privats en l'àmbit de la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes.

−2 Aprovar les bases que han de regir la concessió dels Premis ADR Justícia, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

−3 Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

−4 Contra aquesta Ordre les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Justícia en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , en els termes que estableixen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Barcelona en el termini de dos mesos a comptar, igualment, de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , de conformitat amb els articles 8.3, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

Barcelona, 1 d'agost de 2017

Carles Mundó i Blanch

Conseller de Justícia

Annex

Bases reguladores de la concessió dels Premis ADR Justícia als millors treballs de recerca i a les millors iniciatives i pràctiques impulsades per ens, institucions i organismes públics o privats en l'àmbit de la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes

−1 Objecte i finalitat

1.1 Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió dels Premis ADR Justícia als millors treballs de recerca i a les millors iniciatives i pràctiques impulsades per ens, institucions i organismes públics o privats en l'àmbit de la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR) amb l'objectiu de promoure, reconèixer i difondre, d'una banda, l'originalitat, la innovació, l'avenç teòric o l'aplicabilitat pràctica de les millors recerques i, de l'altra, promoure, reconèixer i/o difondre les millors accions i/o pràctiques en aquest àmbit.

1.2 S'atorgarà un premi per cadascuna de les categories següents:

1.2.1 Categoria A:

  1. A la millor tesi doctoral no publicada, presentada i qualificada en qualsevol de les universitats catalanes, que versi sobre qualsevol aspecte relacionat amb la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR), des de tota mena de perspectives, siguin jurídiques, econòmiques, sociològiques, polítiques, etc.

  2. Al millor treball de recerca, d'autoria individual, que versin sobre qualsevol aspecte relacionat amb la mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR), des de tota mena de perspectives, siguin jurídiques, econòmiques, sociològiques, polítiques, etc. presentat en qualsevol de les universitats catalanes.

    Es consideraran treballs de recerca, entre d'altres, els treballs o projectes finals de grau o de màster.

    1.2.2 Categoria B:

  3. A la millor pràctica en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR) impulsada per l'Administració local de Catalunya.

  4. A la millor iniciativa en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR) impulsada per institucions o organitzacions públiques o per professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a Catalunya.

    −2 Persones destinatàries

    2.1 Poden optar a premi:

    2.1.1 Categoria A:

  5. Les persones autores d'una tesi doctoral sobre mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR) no publicada, presentada en qualsevol de les universitats catalanes.

  6. Les persones autores d'un treball de recerca sobre mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR), presentat en qualsevol de les universitats catalanes.

    2.1.2 Categoria B:

  7. Administracions locals de Catalunya que hagin dut a terme accions sobre mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR).

  8. Institucions o organitzacions públiques o professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a Catalunya que hagin dut a terme accions sobre mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR).

    2.2 Cada aspirant només pot presentar-se a una de les modalitats.

    −3 Premis

    3.1. La categoria A del premi disposarà d'una dotació econòmica, l'import i la distribució de la qual entre les subcategories a i b es determinarà en cada convocatòria.

    3.1.1 El jurat té la facultat de proposar la concessió del premi ex aequo si la qualitat de les candidatures presentades així ho aconsella.

    En aquest cas la dotació econòmica serà compartida entre les tesis i/o treballs premiats.

    3.1.2 En cas que quedi desert el premi de la categoria A.a) corresponent a la millor tesi doctoral, aquest import es destinarà a la categoria A.b) de millors treballs de recerca, de manera que, en aquest supòsit, es premiaran dos treballs de recerca.

    3.2. En la categoria B el premi consisteix en la distinció acreditativa de caràcter honorífic següent:

  9. Un diploma acreditatiu a la millor pràctica impulsada per l'Administració local de Catalunya en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR).

  10. Un diploma acreditatiu a la millor iniciativa en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes (ADR), impulsada per institucions o organitzacions públiques o per professionals, empreses o entitats privades amb seu social o delegació a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR