ORDRE JUS/205/2018, d'11 de desembre, per la qual es modifica l'Ordre JUS/303/2014, de 13 d'octubre, per la qual s'estableixen el procediment i els terminis d'autoliquidació de la taxa per la prestació de serveis personals i materials en l'àmbit de l'Administració de justícia en els supòsits a què fa referència l'apartat 1 de l'article 3 bis.1.1 del text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

L'article 104. f de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que corresponen a la Generalitat els mitjans materials de l'Administració de justícia a Catalunya; aquesta competència inclou en tot cas la gestió, la liquidació i la recaptació de les taxes judicials que estableixi la Generalitat de Catalunya en l'àmbit de les seves competències sobre l'Administració de justícia.

Per la seva banda, l'article 203.5 de l'Estatut atribueix a la Generalitat la competència per establir, mitjançant una llei del Parlament, els seus tributs propis, sobre els quals té capacitat normativa.

L'article 16 de la Llei 5/2012, de 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l'impost sobre les estades en establiments turístics, va crear, en l'àmbit territorial de Catalunya, la taxa per la prestació de serveis personals i materials en l'àmbit de l'Administració de justícia, i va afegir un nou títol, el III bis, al text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, en el capítol I del qual regulava la taxa esmentada.

De conformitat amb l'article 3 bis.1.6 del text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, en la redacció que en fa el Decret llei 1/2014, de 3 de juny, validat per la Resolució 721/X del Parlament de Catalunya, que va modificar el capítol I esmentat, els subjectes passius han d'autoliquidar la taxa d'acord amb el model oficial que s'estableixi i han d'ingressar l'import de la quota al Tresor de la Generalitat. L'apartat 2 del mateix precepte afegeix que en els supòsits a què fa referència l'apartat 1 de l'article 3 bis.1.1, el document d'autoliquidació de la taxa, conforme al model oficial, degudament formalitzat i validat, s'ha de presentar d'acord amb el procediment i els terminis que s'estableixin reglamentàriament.

La disposició final primera del Decret llei 1/2014, de 3 de juny, a l'apartat 1, autoritza la persona titular del departament competent en matèria de justícia per dictar els actes i les disposicions reglamentàries de desplegament que es considerin necessaris; alhora, l'apartat 2 de la mateixa disposició final primera estableix que la persona titular del departament competent en matèria de justícia ha de regular el procediment i aprovar el model oficial d'autoliquidació de la taxa per la prestació de serveis personals i materials en l'àmbit de l'Administració de justícia, el fet imposable de la qual es manifesta mitjançant la realització dels actes a què fa referència l'apartat 1 de l'article 3 bis.1.1 esmentat, dins del termini de tres mesos a partir de l'entrada en vigor del Decret llei.

L'Ordre JUS/303/2014, de 13 d'octubre (DOGC núm. 6728, de 15.10.2014) va establir el procediment i els terminis d'autoliquidació de la taxa per la prestació de serveis personals i materials en l'àmbit de l'Administració de justícia en els supòsits a què fa referència l'apartat 1 de l'article 3 bis.1.1 esmentat.

D'ençà de l'entrada en vigor de l'Ordre JUS/303/2014, de 13 d'octubre, tanmateix, s'han produït canvis que aconsellen la seva modificació.

D'una banda, la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR