ORDRE JUS/49/2017, de 31 de març, per la qual se segreguen funcionalment les instal·lacions del Centre Educatiu Montilivi per a l'execució de diferents mesures de justícia juvenil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

Per Ordre del Departament de Justícia d'11 de juliol de 1990, es va procedir a l'obertura del Centre Educatiu Montilivi, a Girona, per a l'execució de les mesures de règim semiobert per a joves subjectes a mesures d'internament dictades pels jutges de menors o per altres òrgans jurisdiccionals.

Per Acord del Govern adoptat en la sessió de 28 d'agost de 2012, es van aprovar mesures de racionalització relacionades amb la reorganització dels centres educatius de la Direcció General d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia, com a conseqüència de les quals, i entre d'altres aspectes, es va procedir a la disminució de les places d'internament assignades al Centre Educatiu Montilivi.

La mesura responia fonamentalment a la necessitat de donar una resposta a diferents factors concurrents, com ara la reducció de la població atesa en els darrers anys, l'estat de les infraestructures dels centres i equipaments, la necessitat de racionalitzar la despesa així com donar un nou impuls als programes de medi obert i de mediació per prevenir la reincidència delictiva.

Aquests factors, juntament amb la conjuntura econòmica i pressupostària de la Generalitat de Catalunya, i a fi d'aconseguir més eficiència dels equipaments penals, determinaven l'oportunitat de reduir la despesa amb una nova organització del mapa dels centres educatius de justícia juvenil a Catalunya, concentrant les places d'internament necessàries per a la prestació del servei públic encomanat en un nombre menor d'equipaments. Aquesta reorganització, a més, permetria un impuls notable i significatiu dels programes de medi obert i de mediació per prevenir la reincidència, afavorint així una intervenció educativa més intensiva.

En aquest sentit, la Llei orgànica 5/2000, de 12 de gener, reguladora de la responsabilitat penal dels menors, estableix que les mesures que poden imposar els jutges de menors, segons la seva naturalesa jurídica, poden ser privatives de llibertat o no privatives, o privatives d'altres drets, i, en tot cas, la seva execució és competència de les comunitats autònomes, de conformitat amb les respectives normes d'organització, quant a la creació, direcció, organització i gestió dels serveis, institucions i programes adequats per garantir la correcta execució de les mesures previstes a la llei.

Així, correspon a l'Administració de la Generalitat de Catalunya la competència per dirigir, organitzar i gestionar els serveis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR