ORDRE JUS/6/2015, de 14 de gener, de modificació de l'Ordre JUS/53/2013, de 2 d'abril, per la qual es disposa l'ajornament de l'efectivitat de la demarcació registral executada en relació amb determinats registres de la propietat creats pel Reial decret 172/2007, de 9 de febrer, pel qual es modifica la demarcació dels registres de la propietat, mercantils i de béns mobles.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

L’Ordre JUS/53/2013, de 2 d’abril, va ajornar l’efectivitat de la demarcació registral en relació amb determinats registres de la propietat demarcats a Catalunya creats pel Reial decret 172/2007, de 9 de febrer, pel qual es modifica la demarcació dels registres de la propietat, mercantils i de béns mobles.

La justificació de la necessitat de l’ajornament se centrava en el fet que la situació econòmica existent en el moment d’aprovar-se el Reial decret 172/2007, de 9 de febrer, era radicalment diferent a l’actual. Molts dels registres creats pel Reial decret esmentat són avui dia totalment inviables, atès que al seu districte registral no es genera un nombre d’operacions registrals suficient per cobrir totes les despeses que genera l’obertura d’una oficina registral independent. Per aquesta raó, gairebé una tercera part dels registres establerts en el Reial decret, o bé no han estat definitivament creats perquè no han tingut mai un registrador titular o bé van ser coberts en un primer moment, però immediatament van quedar vacants fins a l’actualitat.

L’Ordre JUS/53/2013, de 2 d’abril, va ajornar l’efectivitat de la demarcació registral executada en relació amb els registres que s’hi consignaren en els annexos de la disposició fins a l’1 de gener de 2015, data en la qual es preveia que ja estigués aprovada una revisió de la demarcació registral que solucionés de forma definitiva aquesta situació.

La revisió de la demarcació registral a Catalunya es va iniciar per l’Acord del director general de Dret i d’Entitats Jurídiques de 15 d’abril de 2014, i no s’ha produït l’aprovació definitiva del Projecte de decret pel qual s’efectua la modificació de la demarcació registral abans de l’1 de gener de 2015, per la qual cosa és necessari ampliar un any més la pròrroga prevista en l’Ordre JUS/53/2013, de 2 d’abril.

Atès que l’assumpció de competències executives per la Comunitat Autònoma de Catalunya, d’acord amb l’article 147.1.c de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, fa adequada l’adopció de mesures específiques de coordinació entre les administracions públiques competents consistents, entre d’altres, en la determinació dels criteris d’ajornament de l’efectivitat de la demarcació registral executada en relació amb determinats registres de la propietat creats pel Reial decret 172/2007, de 9 de febrer;

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Ordeno:

Article únic

Modificació de l’Ordre JUS/53/2013, de 2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR