ORDRE SLT/108/2013, de 21 de maig, per la qual es regula la Comissió Tècnica en Matèria de Documentació Clínica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

La Llei 21/2000, de 29 de desembre, sobre els drets d’informació concernent la salut i l’autonomia del pacient, i la documentació clínica, va assentar els drets a la informació, al consentiment informat i a l’accés a la documentació clínica dels ciutadans, recollint la filosofia del reconeixement ampli del principi de l’autonomia del pacient.

La Llei 41/2002, de 14 de novembre, bàsica i reguladora de la autonomia del pacient i de drets i obligacions en matèria d’informació i documentació clínica, defineix la història clínica com el conjunt de documents que contenen les dades, valoracions i informacions de qualsevol índole sobre la situació i l’evolució clínica d’un pacient al llarg del procés assistencial.

El Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 16/2010, del 3 de juny, de modificació de la Llei 21/2000, de 29 de desembre. Aquesta modificació estableix una nova redacció de l’article 12 de la Llei 21/2000, de 29 de desembre, i, d’una banda, es determinen amb més concreció els requeriments de custòdia i conservació de la història clínica i, de l’altra, es redefineixen els terminis de conservació. Així mateix, la Llei incorpora una previsió sobre la necessitat de custòdia de les històries clíniques més enllà del tancament de centres sanitaris o del cessament definitiu d’activitats professionals sanitàries a títol individual.

La disposició final primera de la Llei 16/2010, del 3 de juny, de modificació de la Llei 21/2000, del 29 de desembre, sobre els drets d’informació concernent la salut i l’autonomia del pacient, i la documentació clínica, estableix que el conseller o consellera del departament competent en matèria de salut ha d’aprovar, en el termini de sis mesos des de l’entrada en vigor de la dita Llei, i en el marc que aquesta estableix, una ordre per crear una comissió tècnica participada per representants del dit departament, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i, si escau, pels ens i organismes adscrits, les corporacions de dret públic de les professions sanitàries competents, les organitzacions que agrupen els centres i les institucions sanitàries de Catalunya i les societats científiques.

La Comissió Tècnica esmentada té la funció d’establir criteris homogenis, d’acord amb les prescripcions de l’article 12 de la Llei 21/2000, sobre determinats àmbits relacionats amb la gestió de la documentació clínica. Així mateix, la Comissió ha d’editar, a aquest efecte, un protocol de referència per als centres i per al personal professional sanitari.

L’elaboració de l’Ordre ha seguit el procediment establert en la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, vigent en el moment en què es va iniciar la tramitació, i s’ha sotmès a l’informe de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

En conseqüència, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Creació

Es crea la Comissió Tècnica en Matèria de Documentació Clínica, adscrita a l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut.

Article 2

Funcions

2.1 Correspon a la Comissió Tècnica en Matèria de Documentació Clínica establir criteris homogenis, d’acord amb les prescripcions de l’article 12 de la Llei 21/2000, del 29 de desembre, sobre els drets d’informació concernent la salut i l’autonomia del pacient, i la documentació clínica, sobre els àmbits següents:

  1. La custòdia, la conservació, l’esporgada i la destrucció de la documentació clínica.

  2. L’accés a les dades personals en matèria de salut i l’intercanvi de les dites dades, de conformitat amb el que estableix la normativa sobre protecció de dades de caràcter personal.

  3. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR