ORDRE PRE/111/2020, de 3 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment per a la concessió d'ajuts per a la formació complementària d'alumnat universitari i persones postgraduades en l'àmbit de l'educació física i de l'esport.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

De conformitat amb la Llei 11/1984, de 5 de març, de creació de l'organisme autònom Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, són funcions d'aquest Institut, entre d'altres, la formació docent per a adquirir els títols acadèmics en educació física que estableix la legislació vigent, l'especialització i el perfeccionament dels titulats en educació física, i la investigació científica en el camp de l'educació física i de l'esport i la divulgació dels seus treballs.

En aquest sentit, els plans de formació complementària de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) centren els seus objectius en potenciar la formació complementària de l'alumnat de grau, màster universitari o programes de doctorat i persones postgraduades, en els diferents àmbits de l'educació física i de l'esport. Per això, des de fa anys, l'INEFC obre convocatòria pública per a la concessió d'ajuts per a la formació complementària d'alumnat universitari i persones postgraduades, en l'àmbit de l'educació física i de l'esport, i obre també aquesta línia d'ajuts als estudiants de la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida, per tal de donar resposta a la transversalitat que demanda l'actual formació complementària dels estudis universitaris.

Atès l'article 14.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques que estableix que “Reglamentàriament, les administracions poden establir l'obligació de relacionar-se amb elles a través de mitjans electrònics per a determinats procediments i per a certs col·lectius de persones físiques que per raó de la seva capacitat econòmica, tècnica, dedicació professional o altres motius quedi acreditat que tenen accés i disponibilitat dels mitjans electrònics necessaris.”

Ateses les competències en matèria de recerca que preveu la Llei 11/1984, de 5 de març, de creació de l'organisme autònom INEFC;

Atès el que disposen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), els preceptes declarats bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de les subvencions;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores del procediment per a la concessió d'ajuts per a la formació complementària d'alumnat universitari i persones postgraduades, en l'àmbit de l'educació física i de l'esport, destinats als centres de Barcelona i Lleida de l'INEFC, que figuren en l'annex.

Es faculta el director/a de l'INEFC perquè dugui a terme la convocatòria dels ajuts regulats en aquestes bases.

Disposició derogatòria

Queden derogades l'Ordre PRE/109/2018, de 2 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a la formació complementària d'alumnat universitari i persones postgraduades en l'àmbit de l'educació física i de l'esport i l'Ordre PRE/174/2018, de 12 d'octubre, de modificació de les bases de l'Ordre PRE/109/2018, de 2 de juliol.

Barcelona, 3 de juliol de 2020

Meritxell Budó i Pla

Consellera de la Presidència

Annex

Bases generals

—1 Objecte

Els ajuts que preveuen aquestes bases tenen com a objectiu completar la formació de l'alumnat universitari i de les persones postgraduades mitjançant una formació pràctica complementària, en àrees professionals relacionades amb l'activitat física i l'esport, que faciliti la inserció en el mercat laboral de les persones beneficiàries en aquests àmbits. Aquest complement formatiu pràctic es desenvolupa mitjançant la participació tutoritzada de les persones beneficiàries en tasques de suport a diversos àmbits relacionats amb àrees relacionades amb la gestió esportiva, amb les activitats de formació, amb l'estudi, amb la documentació i amb l'aplicació de noves tecnologies en l'àmbit de l'activitat física i de l'esport que du a terme l'INEFC, sempre sota la supervisió d'una persona responsable que exerceixi la tutela des de l'Institut.

—2 Condicions de les persones sol·licitants

Per poder sol·licitar els ajuts previstos en aquesta convocatòria, les persones sol·licitants han de complir les condicions generals següents:

a) Alumnat de grau, màster o programes de doctorat.

Ser estudiant de la Universitat de Barcelona (UB) o de la Universitat de Lleida (UdL) o dels seus centres adscrits homologats de grau, màster universitari o programes de doctorat.

Complir els requisits especificats en les bases de cada convocatòria.

A l'efecte de sol·licituds d'aquestes beques no es consideren estudiants de la UB ni de la UdL els alumnes de mobilitat procedents d'altres universitats.

b) Persones postgraduades.

Estar en possessió del títol de llicenciatura o grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport o de qualsevol altra especialitat, o de màster per qualsevol de les universitats catalanes. Els estudis de llicenciatura, grau o màster han d'haver finalitzat després de l'1 de gener del tercer any anterior a l'any de la convocatòria.

Complir els requisits especificats en les bases de cada convocatòria.

Aquells alumnes o persones postgraduades que hagin estat beneficiaris durant dos cursos acadèmics d'un ajut de l'INEFC de les mateixes característiques que els regulats en aquestes bases, podran sol·licitar un tercer any d'ajut, sempre i quan compleixin totes les condicions establertes en aquesta base 2, però, en l'accés a l'ajut sol·licitat, es donarà preferència absoluta a altres candidats que hagin sol·licitat el mateix codi d'ajut i que no l'hagin gaudit dos anys.

—3 Característiques de les diferents modalitats d'ajuts

Les característiques de les diferents modalitats dels ajuts per a la formació complementària en camps o àrees professionals relacionades amb l'educació física i l'esport són les següents:

Codi 1

Ajuts per a la formació pràctica complementària en l'estudi de la gestió i de l'organització d'activitats formatives de grau, màster i específiques en l'àmbit de l'educació física i de l'esport.

Persones destinatàries: alumnat de grau, màster, programes de doctorat i persones postgraduades.

Objectiu: formar les persones beneficiàries en l'adquisició de les habilitats necessàries per a la gestió i per a l'organització d'activitats formatives i de promoció.

Formació necessària: coneixement a nivell d'usuari d'informàtica i coneixement d'anglès.

Requisits específics:

1. Estar en possessió del títol de llicenciatura, grau, màster.

2. Ser estudiant del grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i amb un mínim de 60 crèdits ECTS aprovats o estudiant del programa de doctorat Activitat Física i Esport o del màster.

3. Domini dels programes ofimàtics.

Mèrits:

1. Haver estat beneficiari o beneficiària d'un ajut de formació complementària a l'INEFC o en una altra universitat l'any immediatament anterior, amb valoració positiva.

2. Expedient acadèmic.

3. Acreditar altres titulacions relacionades amb les ciències de l'activitat física i l'esport.

4. Acreditar un nivell d'anglès (igual o superior a B1).

5. Coneixement d'altres idiomes.

6. Entrevista personal, si escau.

7. Acreditar nivell C1 de català.

8. Coneixements de dret esportiu (per a l'ajut C1-MAT- 2Ll).

Competències transversals:

1. Capacitat d'organització i planificació.

2. Habilitats en les relacions interpersonals.

3. Capacitat de treballar en equip.

4. Adaptació a noves situacions.

5. Iniciativa i esperit emprenedor.

6. Creativitat.

Competències específiques:

1. Ser capaç de treballar amb autonomia, acceptant responsabilitats en la planificació de projectes.

2. Capacitat d'empatia, reflexió i anàlisi crítica davant les demandes de l'estudiant.

3. Ser capaç de determinar l'essencial d'un procés/situació i establir-ne un model de treball.

Codi 2

Ajuts per a la formació pràctica complementària en l'acolliment i l'atenció a les persones, l'alumnat i al professorat participant en l'intercanvi entre universitats, amb relacions externes, activitats de promoció i màrqueting.

Persones destinatàries: alumnat de grau, màster, programes de doctorat i persones postgraduades.

Objectiu: dur a terme un estudi sobre la mobilitat del professorat i de l'alumnat entre els centres d'ensenyament universitari en l'àmbit de l'educació física i de l'esport a escala internacional.

Formació necessària: coneixement a nivell d'usuari d'informàtica, i coneixement d'anglès.

Requisits específics:

1. Estar en possessió del títol de llicenciatura, grau, màster en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport.

2. Ser estudiant del grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i amb un mínim de 60 ECTS aprovats, o estudiant del programa de doctorat Activitat Física i Esport o del màster.

3. Domini dels programes ofimàtics

4. Acreditar nivell mínim B1 d'anglès.

Mèrits

1. Haver estat beneficiari o beneficiària d'un ajut de formació complementària a l'INEFC o en una altra universitat l'any immediatament anterior, amb valoració positiva.

2. Expedient acadèmic.

3. Acreditar altres titulacions relacionades amb les ciències de l'activitat física i l'esport.

4. Acreditar un nivell d'anglès (superior a B1).

5. Coneixement d'altres idiomes

6. Entrevista personal, si escau.

7. Acreditar nivell C1 de català.

Competències transversals:

1. Capacitat d'organització i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR