ORDRE PRE/112/2020, de 3 de juliol, per la qual s'aproven les bases generals reguladores del procediment per a la concessió d'ajuts per a la contractació de personal investigador en formació, en els àmbits de l'educació física, l'activitat física, l'esport i les seves ciències aplicades, destinats a l'INEFC.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya té establerta, des de l'any 2006, una línia d'ajuts per a la formació de personal investigador en l'àmbit de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport.

Atès que la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, estableix el marc per al foment de la recerca científica i tècnica amb l'objecte fonamental de promoure la recerca, el desenvolupament experimental i la innovació com a elements sobre els quals ha de basar-se el desenvolupament sostenible i el benestar social;

Atès que aquesta Llei disposa d'un títol específic destinat als recursos humans dedicats a la recerca i una secció dedicada a la contractació del personal investigador de caràcter laboral, on es regula el contracte per al personal investigador predoctoral en formació;

Atès el Reial decret 103/2019, d'1 de març, pel qual s'aprova l'Estatut del personal investigador predoctoral en formació, on es desenvolupa el règim jurídic de la relació laboral mitjançant el contracte predoctoral previst en l'article 21 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació;

Ateses la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, per regular i garantir la transparència de l'activitat pública i el dret d'accés de les persones a la informació i la documentació publiques, i la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes;

Atès l'article 14.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques que estableix que “Reglamentàriament, les administracions poden establir l'obligació de relacionar-se amb elles a través de mitjans electrònics per a determinats procediments i per a certs col·lectius de persones físiques que per raó de la seva capacitat econòmica, tècnica, dedicació professional o altres motius quedi acreditat que tenen accés i disponibilitat dels mitjans electrònics necessaris.”;

Ateses les competències que en matèria d'investigació preveu la Llei 11/1984, de 5 de març, de creació de l'organisme autònom Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC);

Atès el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), els preceptes declarats bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de les subvencions;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases generals reguladores del procediment per a la concessió d'ajuts per a la contractació de personal investigador en formació, com a personal investigador predoctoral en formació dins l'àmbit de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport, destinats a l'INEFC, les quals figuren en l'annex d'aquesta Ordre.

Les contractacions mitjançant les quals es formalitzen els ajuts concedits es relacionen amb l'àmbit de l'educació física i l'esport, l'activitat física i les ciències aplicades a l'esport.

Disposició transitòria

Les situacions jurídiques de contracte, de vigència anual, creades a l'empara de la convocatòria efectuada per la Resolució PRE/2450/2018, de 16 d'octubre, per la qual s'obre convocatòria anticipada per a la concessió i renovació d'ajuts per a la contractació de personal investigador novell, dins l'àmbit de l'educació física, l'activitat física, l'esport i de les seves ciències aplicades, destinats a l'INEFC per a l'any 2019, i per la Resolució PRE/3502/2019, de 5 d'octubre, per la qual s'obre convocatòria anticipada per a la concessió i renovació d'ajuts per a la contractació de personal investigador en formació, dins l'àmbit de l'educació física, l'activitat física, l'esport i de les seves ciències aplicades, destinats a l'INEFC per a l'any 2020, continuen regint-se, fins a la seva finalització, per les bases generals vigents en publicar-se la convocatòria esmentada.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/200/2019, d'11 de novembre, per la qual s'aproven les bases generals reguladores del procediment per a la concessió i renovació d'ajuts per a la contractació de personal investigador en formació, dins l'àmbit de l'educació física, de l'activitat física, de l'esport i de les seves ciències aplicades, destinats a l'INEFC (DOGC núm. 8002, de 14.11.2019).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al DOGC.

Barcelona, 3 de juliol de 2020

Meritxell Budó i Pla

Consellera de la Presidència

Annex

Bases generals reguladores

—1 Objecte

Els ajuts per a la contractació de personal investigador en formació, dins l'àmbit de l'educació física, l'activitat física, de l'esport i de les seves ciències aplicades, destinats als dos centres de l'INEFC regulats per aquestes bases, tenen per objecte fomentar i promoure la recerca científica en aquests àmbits.

Dins el marc de recerca i desenvolupament, l'INEFC, a través dels centres de Barcelona i Lleida, ofereix la participació en els projectes de recerca i desenvolupament impulsats per les persones responsables acadèmiques de la recerca en els respectius centres. En aquest sentit, els ajuts que preveuen aquestes bases tenen per objecte la incorporació de les persones beneficiàries en projectes de recerca i desenvolupament de l'INEFC, relacionats amb l'educació física, l'activitat física, l'esport i les seves ciències aplicades.

—2 Període d'execució de les activitats i estructura

Aquest programa té una durada màxima de tres anys.

L'obtenció del títol de doctorat, que extingeix el contracte predoctoral, es produeix en la data de l'acte de defensa i aprovació de la tesi doctoral.

L'INEFC contractarà les persones beneficiàries d'acord amb el que preveu l'article 21 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, sota la modalitat de contracte predoctoral, i d'acord amb el Reial decret 103/2019, d'1 de març, pel qual s'aprova l'Estatut del Personal Investigador Predoctoral en Formació.

Els contractes tindran una durada de tres anys, amb dedicació a temps complet. No obstant, l'activitat desenvolupada pel personal investigador predoctoral en formació serà avaluada anualment per la comissió acadèmica del programa de doctorat, podent ser resolt el contracte en el supòsit que no se superi favorablement aquesta avaluació. Aquest informe serà emès d'ofici per la Comissió de doctorat coincidint amb el final de cada anualitat.

En el cas que en els contractes formalitzats a l'empara d'aquestes bases es produeixin suspensions del contracte per la concurrència de situacions d'incapacitat temporal, risc de l'embaràs, risc durant la lactància natural, maternitat, adopció, guarda amb finalitats d'adopció o acolliment i paternitat, suspendran el còmput de la durada del contracte. Igualment el suspendran les situacions previstes a l'article 45.1.n) del text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, com a mesura de protecció de les dones víctimes de violència de gènere.

—3 Requisits de les persones sol·licitants i dels directors i directores de tesi

3.1 Podran presentar sol·licitud als ajuts regulats per aquestes bases, les persones físiques que compleixin els requisits següents:

  1. Integrar-se en algun dels projectes de recerca de l'INEFC, que es publicaran als taulers d'anuncis de l'INEFC (centres de Barcelona i de Lleida) i al tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat abans que comenci el termini de presentació de les sol·licituds de la convocatòria corresponent.

    Els projectes hauran de tenir una durada de 3 anys i hauran d'haver estat avaluats per l'AGAUR durant l'exercici anterior.

  2. Trobar-se en algun dels supòsits establerts a l'article 6 del Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat, modificat per l'article 2n del Reial decret 43/2015, de 2 de febrer, amb les singularitats següents:

    Per a totes les persones candidates, el període transcorregut des de la finalització dels estudis que donen accés a aquests ajuts fins a la publicació de la convocatòria específica, no podrà ser superior a 5 anys. El període exacte es publicarà a la convocatòria específica.

    En el cas dels estudis de grau d'una durada mínima de 300 ECTS, les persones sol·licitants han d'estar en possessió del títol de grau en el moment de presentar la sol·licitud.

    També el poden sol·licitar les persones físiques en possessió d'un títol de llicenciatura, arquitectura superior o enginyeria que hagin obtingut la suficiència investigadora o el diploma d'estudis avançats (DEA).

    Els títols de llicenciatura, arquitectura, enginyeria, grau, diplomatura i màster obtinguts en centres estrangers han de ser validats o reconeguts per l'escola de doctorat corresponent.

    La persona sol·licitant no pot estar en possessió de cap títol de doctor o doctora.

  3. Estar matriculada pel concepte de tutela acadèmica del doctorat en el moment de l'acceptació de l'ajut. Els programes de doctorat han de ser d'una universitat del sistema universitari català.

  4. La nota mitjana mínima de l'expedient acadèmic de la persona candidata ha de ser igual o superior a 6,50 (escala de 0 a 10), calculada d'acord amb els criteris...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR