ORDRE PRE/81/2019, de 29 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment per a la concessió de subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

Vist el Decret 20/2019, de 29 de gener, de reestructuració del Departament de la Presidència, que estableix que la Casa de la Generalitat a Perpinyà depèn del Comissionat de la Presidència per al Desplegament de l'Autogovern.

Atès que la Casa de la Generalitat a Perpinyà té entre els seus objectius potenciar i dinamitzar les relacions, intercanvis i projectes de cooperació, es decideix aprovar les bases reguladores d'ajuts Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, en el marc de la col·laboració formalitzada entre la Generalitat de Catalunya i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals.

Aquestes subvencions es regeixen actualment per les bases reguladores aprovades per l'Ordre PRE/60/2017, d'11 d'abril, però fa necessària la revisió del contingut de les bases referides a la tramitació. L'entrada en vigor de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu de les administracions públiques, que estableix l'obligatorietat de relacionar-se a través de mitjans electrònics a les persones jurídiques i els canvis tecnològics que permeten la validació dels certificats comunitaris dels prestadors qualificats en les plataformes de validació utilitzades per la Generalitat de Catalunya, fan necessària i possible la tramitació electrònica d'aquestes subvencions.

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern; la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, i la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista;

Atesa l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de subvencions (DOGC núm. 6890, d'11.6.2015);

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores generals del procediment per a la concessió de subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, les quals figuren en l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre PRE/60/2017, d'11 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores del procediment per a la concessió de subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, la qual mantindrà però els seus efectes mentre no finalitzi la tramitació de les subvencions concedides en relació amb la Resolució PRE/1712/2018, de 2 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria corresponent a l'any 2017 per a la concessió de les subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer (DOGC núm. 7669, de 23.7.2018).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i sens perjudici del que estableix l'article 44 de la mateixa Llei.

Barcelona, 29 d'abril de 2019

Meritxell Budó Pla

Consellera de la Presidència

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment per a la concessió de la línia de subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer.

1.2 La finalitat de les subvencions regulades per aquestes bases és donar suport a projectes transfronterers de cooperació desenvolupats al territori de l'Espai Català Transfronterer, que no tenen les capacitats per recaptar els recursos públics habituals destinats a l'àmbit transfronterer, tot posant en relleu la transcendència de determinades accions estratègiques que vertebren l'Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer.

—2 Persones beneficiàries

2.1 Poden ser beneficiàries de les subvencions les associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre amb presència al territori de l'Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer definit a la base 9 d'aquesta Ordre, així com les administracions locals i els seus ens o organismes dependents i les universitats públiques, de les comarques de la demarcació de Girona.

2.2 No poden optar-hi persones jurídiques amb ànim de lucre, ni persones físiques. Tampoc agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, sense personalitat jurídica.

—3 Requisits de les persones beneficiàries i compatibilitat

3.1 Els beneficiaris de les subvencions previstes en aquestes bases reguladores han de complir els requisits següents:

  1. No estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició d'obtenir subvencions, de conformitat amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  2. En els cas d'associacions, fundacions i d'altres entitats sense ànim de lucre, estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent en la data de publicació de la convocatòria.

  3. En cas de fundacions i associacions, haver adaptat els estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, del 19 de juliol, de modificació de l'anterior.

  4. En el cas de fundacions:

    - haver complert el deure de presentar els comptes anuals davant el protectorat, d'acord amb l'article 333.9 del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, aprovat per la Llei 4/2008, de 24 d'abril.

    - complir, si escau, amb allò establert als articles 332-2 i 332-10 del Codi civil de Catalunya relatius al compliment dels tràmits de comunicació dels membres del Patronat de la fundació al Protectorat: declaració de relacions laborals o professionals de patrons amb la fundació i declaració d'operacions amb patrons i/o persones vinculades.

  5. En el cas d'associacions, si escau, haver complert amb allò establert en l'article 322-16 del Codi civil de Catalunya, relatiu a la percepció de retribucions dels membres de l'òrgan de govern per exercir funcions de direcció, gerència o d'altres que no siguin les ordinàries de govern.

  6. Quan el o la sol·licitant sigui un ens local o ens públic que en depengui, presentar una declaració responsable que s'ha emès un certificat de l'òrgan competent on consta l'aprovació de la realització de l'activitat objecte de la subvenció així com un certificat de la intervenció en què consta que hi ha crèdit adequat i suficient per fer-se càrrec de l'activitat.

  7. En cas que tingui una plantilla de 50 o més persones treballadores, complir amb la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l'empresa prevista a l'article 42.1 del Text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o amb les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i pel Decret 86/2015, de 2 de juny.

  8. No haver estat objecte de sancions administratives fermes ni de sentències condemnatòries per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere i donar compliment al que preveu la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

  9. Quan les activitats de l'entitat sol·licitant de la subvenció suposin l'accés i l'exercici a professions, oficis i activitats que impliquin contacte habitual amb menors, disposar de les certificacions legalment establertes, o haver-les sol·licitat prèviament a la publicació de la proposta provisional, per acreditar que el personal de les entitats no ha estat condemnat per sentència ferma per cap delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i abús sexual, l'assetjament sexual, l'exhibicionisme i la provocació sexual, la prostitució i l'explotació sexual i la corrupció de menors, així com per tràfic d'éssers humans, i, en cas que canviï alguna persona adscrita al projecte, fer la comprovació oportuna pel que fa al cas.

  10. Complir els requisits dels articles 33 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, respecte als centres laborals i, en les empreses que tinguin establiments oberts al públic a Catalunya, complir els requisits que estableixen els articles 32.1 i 32.3 d'aquesta Llei.

  11. Quan per a la realització de l'activitat objecte de la subvenció s'utilitzi qualsevol element susceptible de generar drets d'autor, complir el que disposa la normativa sobre propietat intel·lectual.

  12. Presentar declaració sobre si s'han demanat i/o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  13. En el cas que tingui una plantilla igual o superior a 25 persones, disposar de mitjans per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe i intervenir-hi als seus centres de treball, d'acord amb els agents socials, i utilitzar-los adequadament, de conformitat amb els articles 5 i 29 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR