ORDRE MAH/222/2009, de 30 d'abril, per la qual es crea el Premi Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya i es convoca per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/222/2009, de 30 d'abril, per la qual es crea el Premi Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya i es convoca per a l'any 2009.

La Generalitat de Catalunya promou, a través del Programa Escoles Verdes, l'ambientalització integral dels centres educatius de Catalunya. Aquest Programa té com a objectius principals:

Ajudar els centres a ambientalitzar-se, és a dir, a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l'entorn...).

Promoure la participació i la implicació activa de tota la comunitat educativa en la millora del seu entorn (centre, barri, municipi...).

Afavorir l'intercanvi entre els centres que participen en el Programa, tot construint una gran xarxa d'escoles per a la sostenibilitat.

Aquest Programa, que es va iniciar el curs escolar 1998/99, celebra aquest curs escolar el desè aniversari i és en aquest marc que la Generalitat de Catalunya estima necessària la creació d'aquest Premi per impulsar el reconeixement públic a iniciatives exemplars d'educació per a la sostenibilitat realitzades per les escoles verdes (centres compromesos a millorar de manera continuada en l'ambientalització dels seus centres).

La finalitat última del Premi és atorgar el testimoni de reconeixement públic a la labor exemplificativa dels centres educatius que disposen del distintiu d'escola verda que atorga la Generalitat de Catalunya.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Es crea el Premi Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya per reconèixer iniciatives d'educació per a la sostenibilitat realitzades per les escoles verdes en les categories següents:

En reconeixement a una trajectòria de millora continuada en el procés d'ambientalització integral del centre i en la implicació en la millora del seu entorn.

En reconeixement a una actuació singular que reculli el màxim de contextos d'acció que promou el Programa Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya: la participació de tota la comunitat educativa, la gestió ambiental del centre, el currículum i la difusió i la implicació vers l'entorn.

Article 2

Candidatures

2.1 Poden optar al Premi Escoles Verdes els centres educatius que tinguin el distintiu d'escola verda que atorga la Generalitat de Catalunya.

2.2 Les candidatures s'han de presentar a proposta de tercers i mitjançant un escrit adreçat al conseller o consellera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR